“ENTORNS AMIGABLES I SOLIDARIS AMB LES DEMÈNCIES”

149

L’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA) presenta avui, 21 de setembre – Dia Mundial de l’Alzheimer, entre les 11 i les 12 hores, a Ràdio Pollença, la campanya “Entorns amigables i solidaris amb les demències”.

Aquest és un dels actes que AFAMA ha programat aquest 2021 en el marc del Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre), una data que se celebra des de 1994 i que, des del 2012, s’estén durant tot el mes de setembre.

La intenció tant del dia com del mes de l’Alzheimer és conscienciar sobre aquesta malaltia que, al 2050, s’estima pot afectar 131’5 milions de persones. És més l’Alzheimer no afecta només els pacients, sinó també els cuidadors directes i familiars.

De moment, no hi ha cura per a l’Alzheimer, però es poden dur rutines i activitats per endarrerir el deteriorament que causa aquesta malaltia. Per això mateix, la campanya “Entorns amigables i solidaris amb les demències“ planteja 10 símptomes d’alarma davant dels quals cal actuar, però també com actuar davant diverses situacions motivades per l’Alzheimer o altres demències.

PUBLICITAT

Cianotípia

La cianotípia és una tècnica d’estampació en què s’usa roba tractada amb unes substàncies químiques. Llavors es col·loquen els objectes que es volen estampar al damunt i el sol fa la resta, o sigui que tenyeix de blau cian la superfície descoberta de la roba.

Els usuaris d’AFAMA varen participar en uns tallers d’educació ambiental conduïts per l’associació Arrels Marines, durant els quals varen realitzar les obres que es podran veure els dies 24, 25 i 26 de setembre, a la galeria Espai 18, al carrer Joan Mas de Pollença.

La inauguració d’aquesta exposició d’estampats sobre temàtica marina serà aquest divendres 24 de setembre, a les 18 hors, a l’Espai 18. La mostra es podrà vistiar el dissabte 25 de setembre de 10 a 12 hores del matí i de 6 a 8 del capvespre, i el diumenge 26 de setembre de 10 a 13 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar