ENQUESTA: S’ESTÀ PERDENT LA HUMANITAT ALS BANCS?

544

“Som vell, però no som beneït”, aquest és el nom d’una recollida de signatures que ha iniciat un home de 80 anys a la plataforma Change.org. De moment ja ha recollit 554.000 signatures convertint-se en una de les campanyes més exitoses de la plataforma.

El que demana és que els bancs atenguin a les persones majors sense traves tecnològiques i amb més paciència i humanitat. I que es mantenguin oficines obertes on hi hagi una persona per atendre. És a dir, que no tot sigui per internet.

Argumenta que no aturen de tancar oficines i que hi ha molts tràmits que ja només es poden fer per internet o usant els caixers automàtics. I que als pocs llocs on encara atenen, hi ha horaris molt limitats o s’ha de demanar cita.

Explica que cada vegada més, per a tràmits senzills, t’exigeixen fer servir tecnologies complexes que molts no sabem utilitzar. A més, moltes persones grans estan soles i no tenen ningú que els ajudi, i moltes altres, volen poder continuar sent tan independents com sigui possible.

PUBLICITAT

La persona que impulsa la recollida de signatures afirma que ha arribat a sentir-se humiliat per demanar ajuda en un banc i que li parlessin com si fos idiota per no saber completar una operació. “Fa molt de mal sentir-se així. Les persones grans existim, som moltes i volem que ens tractin amb dignitat. Només estem demanant que s’habilitin seccions a les sucursals en què deixin d’excloure’ns” conclou.

Creis que això als pobles de Mallorca també està passant?

PUBLICITAT