ENQUESTA: COM PODEM RECUPERAR LA REVETLLA DE SANT ANTONI?

281

  • Deixant de banda les polèmiques del dia del Pi de Sant Antoni, hi ha un altre tema pel que fa a les festes que ha quedat en segon pla. Estic xerrant de la revetlla de Sant Antoni. Fa anys que aquesta part de la festa ha entrat en decadència i el fet que la gent vulgui guardar forces per al dia suposadament més important, no és excusa. L’anada cercar el Pi és a les 12 i les beneïdes a les 10. Hi ha hores de sobre per descansar i tornar a aixecar-se al cent per cent. Però a Pollença a les 23 hores del vespre els foguerons eren cendre sense cremar. Curiosament enguany molta gent ha coincidit en ressaltar que als foguerons del Moll hi havia molt més ambient que als de Pollença, i això que els molleros parteixen cap a Formentor a les 9 del matí.

La nit dels foguerons és el moment de cremar tots els mals esperits de l’any anterior i de compartir en germanor ximbombades i gloses. Però els pollencins ja no sabem glossar, al manco fora de les xarxes socials. Darrere la pantalla d’un mòbil sembla que tothom està capacitat per opinar amb autoritat, però és amb la glosa quan la crítica es fa a cara destapada, amb enginy i, sobretot, amb una rialla a la boca. Les gloses podrien ser un bon moment per fer patent el personalisme del qual tant pecam els pollencins, en lloc de demostrar-lo a coces i a barramades.

Però a més de cantar i glossar hi ha una altra manera de mostrar crítica, i sobretot de mostar que encara tenim iniciativa, que som capaços de fer coses en comú, els foguerons. Si alguna peculiaritat té la revetlla santantoniera pollencina són els foguerons endomassats. Basta acostar-se a veure l’exposició del Club per adonar-se que existiren altres temps per a la festa. Enguany només han participat 7 foguerons en categoria adulta i tres en infantil.

Aquests dies només es parla d’implementar mesures per millorar la festa de Pi de Sant Antoni, però a puntinformatiu.cat volem posar una altra qüestió sobre la taula:


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT