ENQUESTA: PER NADAL, DINAR O SOPAR?

37

Venen temps de festa i de reunions familiars. Fer la programació d’aquests banquets moltes vegades és motiu de disputa, ja que les combinacions són infinites. A Mallorca les famílies habitualment feien dos dinars, el dia de Nadal i el dia de Sant Esteve o segona festa. Així es podia fer cas a la família de sang i a la política. Però els temps i els costums canvien.

Per una banda hi ha hagut anys, com enguany, que Sant Esteve és dia feiner, i aquest pot ser un motiu més que suficient per anul·lar la “segona festa”.

D’altra banda el costum a la nit de Nadal era anar a matines i després fer una tassa de xocolata calenta amb coca. Però ja fa anys que, en part per influències externes, cada vegada s’imposa més el costum de fer la menjada familiar el vespre de matines. També és molt comú fer el sopar a ca la família d’un i l’endemà dinar amb la família de la parella. La qual cosa, tot s’ha de dir, evita conflictes.

També pot ser que alguna família valenta i ganes de trull i d’engreixar faci les tres coses, sopar de la nit de Nadal, dinar de Nadal i dinar de la segona festa. Sigui com sigui a l’enquesta d’aquesta quinzena volem esbrinar quin són els costums actuals dels nostres lectors, per això plantejam la següent pregunta:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT