ENQUESTA: JA HAS DECIDIT EL TEU VOT, O ESPERARÀS LA CAMPANYA ELECTORAL?

132

Tot i que la campanya electoral comença de manera oficial 15 dies abans de les eleccions, els partits polítics fa temps que ja estan en fase de precampanya. Tot i això encara resta conèixer per escrit les propostes de cada partit. El 26 de maig decidirem qui governa al nostre poble, a la nostra autonomia i qui ens representa al parlament europeu i, sí el PSOE no aconsegueix aprovar els pressuposts generals de l’estat, podria ser que aquest 2019 també hàgem de decidir qui ens governa a l’estat espanyol.

El darrer CIS augura una pujada de la dreta

Les enquestes s’equivoquen i molt, com va quedar demostrat a les darreres eleccions generals, però és l’única eina que tenen els polítics per conèixer la tendencia de l’electorat. Per exemple, el darrer baròmetre del CIS (Centre d’Investigacions Sociològiques), aboca unes dades que diuen que avui dia a Espanya guanyaria el PSOE, tot i que hi ha una pujada dels partits de dretes.

Cada vegada més es decideix el vot durant la campanya

Sigui com sigui els experts en ciències polítiques parlen d’una volatilitat del vot més alta que mai. Si fa 10 anys només un 5 per cent de l’electorat decidia el seu vot durant la campanya, avui dia aquestes xifres són molt més elevades. De fet parlen que entre els joves d’entre 18 i 25 anys un 60 per cent decidirà el seu vot durant les darreres setmanes abans de les eleccions, en franges de mitjana edat aquesta xifra baixa fins al 30 o 40 per cent, mentre que els majors de 65 anys sembla gairebé tots ja el tenen decidit fa temps. És a dir, quan més edat, més fidelització hi ha cap als diferents partits polítics.
No sabem si aquesta volatilitat en el vot existeix a escala local i per això aquesta quinzena plantejam la següent pregunta:

PUBLICITAT

De cara a les eleccions municipals, ja tens decidit el vot? O esperaràs a conèixer les diferents propostes durant la campanya electoral?


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT