ENQUESTA: HALLOWEEN A MALLORCA?

809

Tots els joves illencs ja han assumit Halloween com una festa més, i la majoria estan desitjosos que arribi. En conseqüència molts ajuntaments i associacions ja organitzen activitats per respondre a aquesta demanda creixent. I igual que a les pel·lícules americanes molts joves es desfressen i van a demanar llepolies per les cases amollant la cançoneta “truco o trato” (una mala traducció “trick or treat” anglosaxó). És un fet que això ja està passant fins i tot als pobles més petits.

Davant això, sembla que només tenim dues opcions: acceptar-ho amb totes les conseqüències i deixar-nos endur; o declarar-nos en rebel·lia, criticant cada any aquesta festa, o simplement ignorant-la.

Però hi ha una tercera opció: adaptar el Halloween nord-americà al què ja teníem aquí, la “Nit de les Ànimes”. La “Nit de les Ànimes” és una celebració que tenia lloc a Mallorca la vigília de Tots Sants i té un esperit molt semblant al de Halloween, ja que era la nit en què les ànimes tornaven a llurs cases a visitar els vius, i per això era habitual deixar una llumera o fanalet encès i petits presents. No fa tant a Pollença els joves es vestien de bubotes, s’embolicaven amb llençols i sortien al carrer per espantar la gent.

També a molts pobles es jugava al joc de les animetes, consistent en anar amagant per la casa panellets o castanyes -que en el marc del joc són regals deixats per les ànimes dels morts que aquell dia tornen- per tal que els infants les trobin l’endemà.

PUBLICITAT

A aquest ENLLAÇ trobareu una guia per reconvertir Halloween en la “Nit de les Ànimes”.

Però, vosaltres que en pensau de tot això?

PUBLICITAT