ENQUESTA: GALL SÍ/ GALL NO

1781Al darrer ple de l’Ajuntament, Alternativa per Pollença va presentar una moció perquè es retiràs el gall del Pi de Sant Antoni de cara a les festes del 2018, i així complir llei 1/1992 que prohibeix “l’us d’animals en festes on puguin ser objecte de maltractament”. El batle va votar a favor de moció, però la resta de regidors de Junts i d’UMP es varen abstenir, i Tots i PP votaren en contra, per tant la moció no va prosperar. Tot i això, l’endemà del ple el batle de Pollença, Miquel Àngel March, va dir a la premsa que l’any que ve la festa de Sant Antoni evolucionarà, donant a entendre així, que el gall serà retirat i es complirà la llei. En qualsevol cas, al ple del dijous es va saber, que l’any 2010 l’Ajuntament va haver de pagar una multa de 1.575 € per no haver complert la llei, i que el 2016 es va rebre un avís de la Direcció General d’Agricultura i Pesca que si es tornava a posar el gall, es produiria una infracció molt greu.
Tot això ha encès un debat que fa anys que és al carrer i que ara s’ha traslladat a les xarxes socials. Per una banda els partidaris de retirar-lo argumenten que el gall pateix i que tanmateix no s necessari posar-lo perquè ni tan sols ningú el veu. Per l’altre, els que el volen mantenir diuen que s’han de respectar les tradicions i que el gall, no només no pateix, sinó que sol tenir una vida llarga al galliner del pujador del pi.
Sigui com sigui, la llei és la llei i, per tant sí o sí s’haurà d’acabar retirant.
Així les coses al Punt informatiu Pollença volem tenir la opinió dels nostres lectors i per això plantejam la següent enquesta (recordau que a la opció “altres” podeu escriure el que farieu):

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT