ENQUESTA: ESTÀS A FAVOR O EN CONTRA DE REGULAR L’EUTANÀSIA

259

Aquests dies hem conegut el cas d’Ángel Hernández, un home detingut per ajudar a morir a la seva dona, María José Carrasco. Ella, després d’anys de patir esclerosi múltiple, tenia la mobilitat completament reduïda, motiu pel qual el seu home va ser qui li va preparar i li va acostar el preparat mortal que ella voluntàriament va ingerir. Ángel, immediatament va cridar un mitjà de comunicació perquè documentàs el cas, no només amb la finalitat de tenir proves per a la seva defensa, sinó per posar sobre la taula el debat sobre la necessitat de regular l’eutanàsia.

Ángel va ser detingut, i tot i que dos dies després va ser posat en llibertat, va haver de passar el dol a les dependències policials. Ara s’enfronta a una pena d’entre 2 i 10 anys de presó per inducció o cooperació al suïcidi, tot i que probablement no arribarà a ingressar, ja que la llei contempla atenuants per petició expressa de la víctima o per malaltia molt greu.

Segons l'”Asociación Derecho a Morir Dignamente” si s’aprovàs una llei d’eutanàsia, es produirien entre 4.000 i 20.000 morts assistides, afirmació que fan basant-se en les dades d’altres països on ja ha estat aprovada la llei. A Holanda, primer país d’Europa que va aprovar una llei d’aquestes característiques, l’any 2002, quan que va entrar la llei en vigor, es produïren 6.000 morts, la majoria de malalts de càncer, esclerosi múltiple, ELA, Parkinson o malalties cardiorespiratòries.

PUBLICITAT

Sigui com sigui, el dret a morir dignament ha entrat de ple en la campanya electoral de les eleccions generals, i per això demanam als nostres lectors.

Estàs a favor de la creació d’una llei que reguli l’eutanàsia?

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT