ENQUESTA: CREUS QUE HA DE SER FESTIU EL 26 DE DESEMBRE?

696
Fes clic a la imatge per respondre l’enquesta

Enguany, dia 26 de desembre serà laboral. Tot i la tradició de celebrar el dia de Sant Esteve en família, haurem d’anar a fer feina. El motiu és que cada any hi pot haver a l’estat espanyol un màxim de 14 dies festius, dels quals 9 són inamovibles i de caràcter estatal, 2 els trien els ajuntaments, i la resta els seleccionen les comunitats autònomes. Com més dies dels considerats inamovibles caiguin en diumenge, més dies tindran per triar les comunitats autònomes. El problema ha estat que el 2018 cap d’aquests dies ha caigut en diumenge i, per tant, les comunitats només han tingut tres dies per marcar com a festivitat pròpia, i han estat 1 de març perquè és el dia de les Balears; el 29 de març per ser Dijous Sant, i el 2 d’abril, Dilluns Sant. Cal dir que el dia de reis, 6 de gener, també és de tria autonòmica, però com que queia en dissabte, es va considerar festiu de caràcter recuperable (els treballadors han de recuperar les hores perdudes aquest dia). Afortunadament l’any 2019 el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, cau en diumenge, i això permetrà que el 26 de desembre torni a ser Festiu.

Pel que fa a les festes locals de Pollença, aquí per norma, es marca el 17 de gener, Sant Antoni, i el 2 d’agost, la Patrona. Com que cap dels dos ha caigut en diumenge, tampoc hem pogut triar el dia de Sant Esteve com a festiu. A altres pobles sí que ho han pogut fer.

Sigui com sigui, a puntinformatiu.cat volem que valoreu fins a quin punt es important la celebració de Sant Esteve o segona festa de nadal. Que opinau?

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT