ENQUESTA: COM VALORES LA TEMPORADA TURÍSTICA?

36Ja hem superat el mes de setembre i tot i que les portes dels hotels, habitatges vacacionals i comerços continuen obertes, ja podem fer una valoració de com ha anat la temporada turística. Aquesta valoració, que us demanama l’enquesta d’aquesta quinzena, és de caràcter econòmic i subjectiu. És a dir, no volem saber si hi ha hagut molts turistes o pocs, ja que aquesta data la podem saber a partir d’indicadors oficials, si no com trobau que ha anat econòmicament. L’augment en el nombre de turistes es veu reflectit en l’economia del Mallorquí mitjà?

BONA OCUPACIÓ I RESULTATS PER PETIT COMERÇ NO TAN BONS

Abans que us aventureu a respondre us donarem una sèrie de dades que s’han publicat en diversos mitjans respecte al mes d’agost a les Balears. Les Illes Balears som el principal destí del turisme no resident amb un 33’5% del total. Segons l’Institut Nacional d’estadística (INE) els hotels de les Illes registraren el mes d’agost 10’87 milions de pernoctacions, dada molt semblant a la registrada l’agost del 2016. Però l’ingrés mitjà dels hotels per habitació ha estat de 126’7€, un 7’2% més que l’agost de l’any passat. D’altra Banda, i seguint amb les dades aportades per l’INE, 288.531 viatgers s’allotjaren a apartaments turístics el mes d’agost.

Aquestes dades contrasten amb les del darrer baròmetre de PIMECO, que indica que les ventes del petit comerç el mes d’agost han estat dolentes. Així, el 58% dels enquestats han indicat que les han venut menys que fa un any; un 34% ha igualat els resultats i només el 8% han millorat les vendes.

Respecte als treballadors, Balears ha estat l’única comunitat autònoma que pot dir que les dades d’ocupació són superiors a les de 2007. A més, dos de cada tres contractes nous són indefinits.

PUBLICITAT

ENQUESTA PIP

Amb aquestes dades a la mà, aquesta quinzena us demanam:

– Valora de l’1 al 10 els resultats econòmics d’aquesta temporada turística?
– Explica breument la teva resposta.

Els resultats de l’enquesta, així com les respostes, les publicarem al proper PUNT iNFORMATIU POLLENÇA del dia 18 d’octubre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT