ENQUESTA: COM HAN DE DUR EL PI DE SANT ANTONI A POLLENÇA?

1177

Sant Antoni és tema de conversa a les taulades amb familiars i amb amics que es troben aquests dies de festa. I és que, fet i fet, falten dos dies, perquè els carrers s’omplin de foguerons, ximbombes i gloses abans de donar pas al Pi, la gran festa pollencina d’hivern.

Entre els elements de la festa del Pi de Sant Antoni a Pollença, hi ha el carro; un carro que l’any passat es va rompre quan baixava pel carrer Roca Tomàs. Des de la popular baixada de can Gorreta, decidiren arrossegar el Pi fins a la plaça Vella. Va anar la mar de bé. Però el tradicional és dur-lo amb el carro.

Aquests dies el debat s’ha reobert amb molts dubtes: el carro és un element “indispensable” de la festa del Pi de Sant Antoni a Pollença? Al Moll, l’arrosseguen. Cal mantenir un carro dotze mesos l’any per emprar-lo un sol dia? No s’hi val qualsevol carro, ha de ser el de “tota la vida”?… Ha de ser un carro? Fa dècades el baixaven els homes de la Vila amb un tractor… Aquestes i moltes altres preguntes són moltes i queden en l’aire, però les respostes són difícils.

A puntinformatiu.cat volem saber, com han de dur el Pi de Sant Antoni des de Ternelles fins a la plaça Vella de Pollença:

PUBLICITAT


Aquí podeu veure els resultats provisionals

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT