EN QUÈ ES DIFERENCIA EL SUCRE LLIURE DEL SUCRE INTRÍNSEC?

329

Consumer/Eroski.com- AMIC

En els últims anys ha augmentat la preocupació pels sucres que consumim. Una taronja conté de forma natural entorn d’un 10% de sucres, que és la mateixa proporció que podem trobar en un suc. Ara bé, no sols compta la proporció, sinó també el tipus, i la forma en què es troben.

Breu guia per saber què és què:

Sucres totals. Es refereixen a la totalitat dels sucres que conté un aliment. Són hidrats de carboni de petita grandària i sabor dolç que poden estar formats per: una molècula (monosacàrids, com la glucosa o la fructosa); o dues molècules (disacàrids, que són combinacions dels anteriors, com la lactosa i la sacarosa).

PUBLICITAT

Alguns d’aquests sucres es poden trobar en l’aliment de forma natural, tal com ocorre amb la fructosa d’una poma. Altres són afegits pel fabricant, com succeeix en un refresc.

Però el veritablement rellevant és la forma en què es troben aquests sucres, ja que això determina el seu comportament en el nostre organisme. Des d’aquest punt de vista, se solen classificar en intrínsecs (els que formen part de la composició de l’aliment) i lliures (els que estan dissolts i els sucres afegits). Els sucres lliures són els que causen preocupació degut als seus possibles efectes adversos sobre la salut.

PUBLICITAT