EMPREN POLLENÇA CONSIDERA LES AJUDES COVID-19 DISCRIMINATÒRIES

179

L’associació “Empren Pollença. Teixit Empresarial de Pollença” ha fet públic un comunicat mostrant el seu desacord amb les bases reguladores elaborades per l’Ajuntament per atorgar ajudes econòmiques per a la reactivació de l’activitat econòmica a causa de la crisi provocada per la COVID-19. El punt que consideren més injust és el requisit d’haver tingut una caiguda d’ingressos del 2020 respecte del 2019 superior al 50%. Segons expliquen al comunicat, creuen que amb aquesta mesura es dóna l’esquena a un gran nombre d’empreses de Pollença i més tenint en compte que a la majoria d’ajuntaments de les Illes, la caiguda d’ingressos per rebre les ajudes tan sols es demana que sigui del 20% o del 30%. Això, creuen, provocarà que Pollença sigui un dels municipis on menor nombre d’empreses es beneficiaran d’aquestes ajudes.

Les bases es voten al plenari d’avui

Les bases reguladores per atorgar les ajudes per a la reactivació de l’activitat econòmica a causa de la crisi provocada per la COVID-19, es votaran al plenari d’avui, 21 de juny. Tenen un valor total de 439.782,81 euros, que aporta a parts iguals l’Ajuntament de Pollença, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears. Les empreses que puguin accedir a la subvenció tindran ajudes d’entre 1.400 i 3.000 euros.

Nota de premsa Empren Pollença

Des de l’Associació Teixit Empresarial de Pollença, que engloba un important nombre d’empreses de diferents sectors del nostre municipi, volem exposar el nostre “descontent” i la nostra “denuncia” envers un dels requisits que es plantegen a la “Línia d’ajuts directes per a petites empreses, i per autònoms” que es publicaran en breu. Ens sembla que un dels requisits exigits sigui que la facturació del 2020 hagi tingut una caiguda igual o superior al 50% en comparació el 2019, dóna l’esquena a un gran nombre d’empreses de Pollença que han patit de forma considerable els efectes econòmics de la Crisi de la Covid-19, que no podran accedir a aquests ajuts tan necessaris a aquests moments.

Ens sembla una discriminació per moltes empreses,i molt més si tenim en compte que a la gran majoria d’Ajuntaments de les Illes Balears aquest requisit es haver tingut una caiguda d’ingressos igual o superior al 20% o 30%, i en alguns casos aquest requisit ni es contempla Aquest fet ens fa pensar que els empresaris de Pollença seran els que tindran un accés més difícil a aquests ajuts i que per tant Pollença serà uns dels municipis de Balears al qual se’n beneficiaran un menor nombre d’empreses d’uns ajuts que en teoria han d’anar dirigits al nombre més gran possible d’empreses.

PUBLICITAT

Associació Teixit Empresarial de Pollença

PUBLICITAT