EMOCIÓ DESFERMADA

1331

Al crit de “Mare de Déu dels Àngels…”, Joan Mas, enguany representat per Josep Seguí “Balater”, ha desfermat l’emoció continguda des de primera hora del matí entre els pollencins que, tan emotivament, senten la festa Patrona.
Minuts abans, els sarraïns encapçalats per Dragut (Tomeu Cànaves), Lloctinent (Kiko Cànaves) i Abanderat (Mateu Moragues) han fet acte de presència al llarg del carrer Major seguits pels simbòlics 1.500 moros que aquella nit calmosa atacaren Pollença.
La plaça de l’Almoina ha estat testimoni de la primera batalla, la segona ha estat a l’alçada del carrer de l’Àguila, des d’on l’Ajuntament Vella (Pep Albertí, Pere Guillem Cifre, Mateu Bibiloni i Pep Vallori) s’ha incorporat al Simulacre que ha continuat entre envestides i batalles fins a la placeta de Sant Jordi i d’aquí cap al carrer de la Mar fins a desembocar a ca n’Escarrinxo, on finalment els cristians han aconseguit prendre la bandera de la mitja lluna a l’Abanderat dels sarraïns.

La festa enfila el final
Amb la tornada festiva dels Cristians amb l’Ajuntament Vella i Joan Mas, la festa enfila el final.
D’entrada, a la Parròquia, els cristians han assistit al Te Deum i han entonat el “Puix Patrona”. En aquest sentit, Josep Seguí “Balater”, el Joan Mas, e l’entrevista que Maria Magdalena Tortella li va fer per a l’Especial Patrona 2015, diu que aquest és “per a mi, el moment més emotiu de tot l’any”.
Enguany com des de fa uns anys, també els moros i una àmplia comitiva han acompanyat Dragut, Lloctinent i Abanderat fins a l’escalonada del Calvari, on es posa punt i final amb una derrota amb gust de festa.
Finalment, amb la plaça Major plena de gom en gom, la Banda de Música ha interpretat “L’Alborada” i el “Visca Pollença!”, al costat de Joan Mas i l’Ajuntament Vella.
Amb els focs artificials, al punt de la mitjanit, s’han tancat les festes de la Patrona de Pollença de 2015 i que, un any més, han anat a càrrec de Pirotècnia Jordà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT