Embarcacions clàssiques i d’època brillen al Trofeu Cormorán – Vinyes Can Axartell

131
Foto: RCNPP

Durant els dies 25 i 26 d’agost, les aigües de la Badia de Pollença han estat testimoni d’un esdeveniment nàutic excepcional: el Trofeu Cormorán – Vinyes Can Axartell. Una prestigiosa regata que ha estat organitzada pel Reial Club Nàutic Port de Pollença i que ha congregat més de 50 embarcacions de creuer i monotip, amb la participació de més de 500 esportistes.

L’esdeveniment es va tancar el dissabte amb una magnífica travessia costanera que va unir les badies de Pollença i Alcúdia, posant punt i final a la competició. No obstant això, el més destacable d’aquest edició del Trofeu Cormorán – Vinyes Can Axartell ha estat, sense dubte, la presència de gairebé una vintena d’embarcacions clàssiques i d’època, considerades veritables joies del patrimoni marítim.

Els vaixells Mowgli (Clàssics), Celeste di Mare (RI Espiritualitat de Tradició), Kresal (RI Clàssics), Lampo Rosso (RI) i Big Boy Nautica (Flying Fifteen) s’han proclamat guanyadors d’aquesta edició del Trofeu Cormorán-Vinyes Can Axartell.

Divendres 25

En la primera jornada de la competició, un total de 55 embarcacions de creuer, clàssiques i monotips de la categoria Flying Fifteen van prendre part. Les regates van començar a les 15.00 hores del divendres, amb un vent procedent del nord i amb una direcció de 25 graus, lleugerament inestable. Malgrat això, aquestes condicions van permetre als Flying Fifteen realitzar dues mànigues, mentre que la resta de la flota va disputar una màniga.

PUBLICITAT

Durant aquesta primera jornada de competició, les posicions capdavanteres foren per a embarcacions locals. Un exemple d’això és el Capitàn Api, propietat d’Ignasi Cabanelles i amb bandera del RCNPP, que va ser el guanyador de la classe Clàssics RI. Un altre vaixell de Pollença, el Celeste di Mare de Amador Magraner, es va imposar a la categoria d’Esperit de Tradició. A més, una tripulació local va liderar provisionalment la divisió de vaixells clàssics, amb el Mogwli de Patrick Harris com a vencedor a la seva classe.

Dissabte 26

La segona jornada va ser protagonitzada per una única prova, però amb valor doble, que va consistir en una emocionant travesia costanera. Amb sortida i arribada davant del Reial Club Nàutic Port de Pollença, la prova tenia com a punt central l’illot del far de l’Aucanada, a la Badia d’Alcúdia, on s’establí un punt de control.

El Mowgli de Patrick Harris, un vaixell de fusta del RCNPP, va dominar en les tres proves i va superar amb claredat el Rossina di Mare d’Amador Magraner, que va aconseguir la segona posició. El Celeste di Mare d’Amador Magraner va sumar dos triomfs parcials addicionals per aconseguir la primera posició a la categoria RI Espiritualitat de Tradició.

En la classe RI Clàssics, finalment es va imposar el Kresal d’Andreu Cicero. La tripulació del Club Nàutic de Can Picafort va superar per un punt l’equip local del Capitàn Api, l’Oceanis 350 d’Ignasi Cabanelles.

La categoria RI 0-4 va presenciar una emocionant lluita pel triomf final entre el Lampo Rosso i el Mestral Fast. La tripulació del CN Colònia de Sant Pere, dirigida per Joan Jofre, es va alçar amb la victòria, superant per un punt l’embarcació del RCN Palma, capitanejada per Jaume Morell.

En la categoria de monotips Flying Fifteen, el triomf va ser per al Big Boy Nautica de Pilar Casares i Rafa Benítez, guanyadors en tres de les quatre mànigues celebrades.

L’entrega de premis es va dur a terme a la tarda del dissabte, una vegada finalitzada la regata, a la terrassa del Reial Club Nàutic Port de Pollença. L’acte va comptar amb la presència del president de l’entitat, Mateo Dupuy, i de l’alcalde de Pollença, Martí March.

PUBLICITAT