ELS TORRENTS DE POLLENÇA ES DESBORDEN PER LES PLUGES

435
mal temps de finals de gener Foto Xesca Serra

Redacció

Alguns dels torrents de Pollença com ara el de sant Jordi, el de can Cusset o el de la Font de Malany, es desbordaren per les pluges del passat 20 de gener quan en un sol dia varen caure 69’85 litres per metre quadrat, una summa important a la qual s’han d’afegir els 25’7 litres per metre quadrat caiguts el 19 de gener. Tanmateix, si bé és ver que va ploure molt, el fet que els torrents no s’hagin fet nets va dificultar una situació per ella mateixa complicada. En aquest sentit, un pi arrossegat per dins el torrent de can Cusset va obstaculitzar l’accés a una família que hagué de telefonar el servei d’emergències perquè els anassin a auxiliar.

A banda d’aquesta petita incidència amb persones, la Policia Local de Pollença va haver de senyalitzar el tancament d’algunes carreteres secundàries bé perquè els torrents havien sortit, bé perquè s’acumulava molta aigua al camí mateix.
El torrent de sant Jordi es desbordà a l’alçada de can Moragues i també de can Bregat. És més la carretera de can cap de Bou, que uneix Pollença amb el Port, també es va haver de tancar al trànsit rodat, perquè el torrent de la Font de Malany s’havia desbordat.

Pel que fa a camins en què la quantitat d’aigua acumulada era excepcional, s’ha d’esmentar un cotxe que va quedar aturar al camí de can Roig a l’alçada de la finca de can Mateu.

PUBLICITAT

També al tram de la carretera MA2202, que va des del camí de can Totxo al camí de can Daniel, també es va negar. La Policia Local comunicà la situació a l’112 perquè posàs en coneixement de Carreteres i ho senyalitzassin.

Finalment, del restaurant Ikebana del Port de Pollença, informaren la Policia Local que davant del seu local l’asfalt s’havia aixecat i era perillós.

Quatre dies, més de cent litres
En tan sols quatre dies de gener, entre el 19 i el 22 per ser exactes, varen caure a Pollença 122’45 litres per metre quadrat. D’aquest quantitat de pluja la més important va caure el 20 de gener, dia de sant Sebastià, quan es registraren 69’85 litres per metre quadrat, en una jornada en què la pluja no va donar treva.

Les precipitacions havien començat a caure la nit anterior al 20 de gener, o sigui la vetlada del 19 de gener. De manera que els 25’7 litres per metre quadrat del 19 de gener es recolliren en les darreres hores d’aquell dia. Així que la quantitat de pluja caiguda de manera continuada va ser de 95’55 litres per metre quadrat. Els dos dies posteriors, o sigui el 21 i el 22 de gener, la situació es va calmar i les pluges foren intermitents, així i tot varen caure 12’4 litres per metre quadrat el 21 de gener i 14’5 litres per metre quadrat el 22 de gener.

Fet i fet, durant el mes de gener han caigut 124’2 litres per metre quadrat.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT