Els solistes de la Banda, protagonistes del Concert de la Fira

433
Foto d'arxiu. La Banda al concert de la Fira de 2022.

Sembla mentida, però la setmana que ve ja és la Fira. Així les coses, el dissabte 11 de novembre, a les 19’30 hores, a l’església de Monti-Sion, hi haurà el Concert de la Fira que cada any ofereix la Banda de Música de Pollença.

Aquest 2023, els protagonistes seran els solistes, “ja que, enguany, hi ha diversos músics de la Banda que han acabat la carrera professional de músic i els volem reconèixer el mèrit en aquest concert, els volem donar una ditada de mel coincidint amb el final dels seus estudis”, ha apuntat el president de la Banda, Antoni Coll.

No hi haurà decorats ni posades en escena espectaculars com altres anys com bé recorda el públic pollencí, però sí que hi haurà molta feina. Més enllà de l’esforç particular de cada un dels músics, Coll comenta que “un concert per a solistes implica un doble esforç, ja que no només s’ha d’escollir el repertori, sinó que s’ha d’organitzar de manera que els solistes puguin descansar, perquè puguin reduir l’esforç físic que suposa un concert”.

Sobre aquest repertori que interpretaran durant el Concert de la Fira, es pot avançar que començarà amb “Overture Jubiloso” i acabarà amb “el al principi i “Concerto d’Amore”. Entre aquestes dues peces, la Banda interpretarà temes per a Banda i solistes de flauta, clarinet, trompeta, trombó i duo de trompes, però també temes instrumentals per donar un respir als solistes.

PUBLICITAT

De la Fira a Santa Cecília

I de l’11 de novembre per la Fira, al 19 de novembre per Santa Cecília, la patrona dels músics, es retrà homenatge al violinista Philip Newman, una de les ànimes del seixantí Festival de Música de Pollença.

La Banda de Música de Pollença “donam continuïtat a l’acte que va mantenir viu el poeta Bernat Cifre “de can Garrit”, que cada any coincidint amb la data de la mort de Philip Newman”, explica Coll. La Banda de Pollença ja hi participava, interpretant algunes peces, mentre que Cifre hi posava els versos.

Després del traspàs de Cifre i amb la pandèmia pel mig, la Banda ha adaptat aquell acte. No hi falta la música ni les paraules. De fet, la idea de la Banda és recordar el poeta Miquel Bota i els seus personatges, poemes a través dels quals Bota retia homenatge a personalitats de diversos àmbits, molts d’ells músics.

Fet i fet, el dia 19 de novembre, a les 12’30 hores, al Claustre de Sant Domingo, la Banda de Música retrà homenatge a tres homes vinculats amb el Festival: Philip Newman, Bernat Cifre i Miquel Bota.

PUBLICITAT