ELS NINS SENSE PATRONA

1426
El Simulacre dels petits és aquest 2022 més necessari que mai, ja que hi ha infants de pocs anys que mai no han viscut els Moros i Cristians. Foto d'arxiu del Dragut Fest de 2019.

Tot just després d’haver-se publicat el programa de festes de la Patrona de 2022 varen aparèixer els primers comentaris referents a la falta d’actes destinats expressament als nins i nines pollencins durant les festes. En tot el programa hi ha un acte, el capvespre de dia 1 d’agost, una actuació del grup Trencaclosques enfocat als petits pollencins.

Interrogat sobre el tema el Delegat de Joventut, Mateu Soler, ha manifestat que des de la seva àrea el que han fet és contribuir al programa en dos actes enfocats als joves (i un també als nins), la Discoteca infantil i juvenil, conseqüència del curs de DJ fet per l’Àrea de Joventut durant les setmanes prèvies; i la Gimcana jove.

Pel que fa als actes festius infantils ha manifestat que no corresponia a la seva àrea organitzar-ne i que era més cosa de Festes a l’hora de confeccionar la programació.

Pares i mares de nins pollencins que han contactat amb Punt informatiu Pollença, han manifestat que en altres edicions de les festes, sempre hi havia una sèrie d’actes per acontentar al més petits: Dragut Fest que, entre altres, incloïa un petit simulacre de Moros i Cristians, festa infantil, teresetes, jocs per infants, festa de l’aigua… però que enguany res, només un acte un dia. Sembla que no volen que els nins visquin la seva Patrona. Ara només falta que, fora programa, improvisin algun acte!, han acabat afegint.

PUBLICITAT

I ELS JOVES AL SIMULACRE?

Un altre tema que s’ha demanat al regidor de Joventut, Mateu Soler, és perquè enguany el programa de festes especifica, com ja ho feia el de 2019, que: “LA PARTICIPACIÓ ACTIVA DE MENORS D’EDAT EN EL SIMULACRE DE MOROS I CRISTIANS NO SERÀ RESPONSABILITAT DE L’AJUNTAMENT” quan fins en edicions recents el programa posava “NOMÉS PODEN PARTICIPAR EN EL SIMULACRE ELS NASCUTS O EMPADRONATS AL MUNICIPI DE POLLENÇA, MAJORS DE 16 ANYS”.

És a dir que ara els joves de 16 a 18 anys que participin al Simulacre és a compte i risc seu i de la seva família i que si passàs qualque denou l’Ajuntament se’n renta les mans.

El regidor Soler ha declarat que “no se priva ningú a què hi participi, però que la responsabilitat ha de ser dels pares i que l’assegurança de responsabilitat civil que té l’Ajuntament podria ser no ho cobrís”.

Per la seva part el regidor de Festes, Josep Pons, comenta que “des del 2019 es posa aquesta nota i que el
tema és que els pares són els responsables dels seus fills menors d’edat, però que sí poden participar al Simulacre, i la responsabilitat dels pares és per aquesta festa i a totes les altres activitats.”

PUBLICITAT