ELS LECTORS DIVIDITS DAVANT LA POSSIBILITAT DE FER LA VACUNA OBLIGATÒRIA

191

La setmana passada es plantejà a la web de puntinformatiu.com una enquesta la qual es demanava opinió als lectors sobre la possibilitat que la vacuna contra la Covid-19. A hores d’ara s’ha vacunat a un 77,6% de la població de les Illes Balears 18.980 persones que rebutgen vacunar-se, segons el visor sobre la Covid-19 del Govern de les Illes Balears.

En total han respost 54 lectors, dels quals 25 (un 46,3%) han seleccionat l’opció que deia:

  • Amb el temps que fa que patim aquesta pandèmia, hauríem d’haver après a emprar el sentit comú. Sense que la vacunació sigui obligatòria, hauria de ser un requisit per accedir a segons quins llocs o per a certs col·lectius de treballadors.

Altres 24 lectors creuen que:

  • Com més persones estiguin vacunades, millor. Per tant, hauria de ser obligatori vacunar-se. Està molt bé que es demanin garanties a les escoles, però també als hospitals i, fins i tot, a botigues, bars i restaurants, entre altres. En aquests moments, l’opinió dels professionals sanitaris ha de ser prioritària i els jutges ho haurien de respectar.

Mentre que 5 lectors han votat que:

PUBLICITAT
  • La meva llibertat està per damunt de tot. Ningú em pot obligar a vacunar-me per poder moure’m lliurement pel meu poble.

D’altra banda l’enquesta ha generat un debat a Facebook. A diferents grups on s’ha compartit la notícia s’han generat més de 130 comentaris amb opinions molt diverses. Per una banda hi ha algun anti-vacunes que no només nega els efectes de la vacuna, si no que creu que és culpable de moltes morts que s’estan produïnt; també hi ha que opina que tot i que tothom s’hauria de vacunar, no es pot obligar a ningú; però també es troben moltes opinions que creuen que hauria la vacuna contra la Covid-19 hauria de ser obligatòria, com ho han estat altres al llarg del segle XX.

PUBLICITAT