ELS LECTORS CONSIDEREN NECESSARI REGULAR I LIMITAR LES PLACES TURÍSTIQUES

191

Són molts els pollencins propietaris de finques o cases dedicades al lloguer turístic, i per això qualsevol llei que l’intenti regular desperta interès. El divendres passat publicàrem a puntinformatiu.cat una enquesta demanant als lectors que opinen de la prohibició de crear més places turístiques. Una prohibició que va establir el Govern Balear a un decret llei aprovat l’11 de febrer. A aquest article explicàrem els detalls d’aquesta nova llei.

La pregunta que plantejàrem va ser: Creus que s’ha de limitar o alliberar el mercat de l’allotjament turístic?

Resultats

106 lectors han respost a l’enquesta i les opinions estan ben dividides. Però tot i això, les respostes més votades són les que estan a favor d’una limitació de les places. I tot i la diversitat d’opinions n’hi ha hagut una que ha estat la votada, i és precisament la que considera la nova llei insuficient i que encara hauria de ser més restrictiva. En total un 22,9% dels enquestats han triat la resposta “Crec que no basta posar una moratòria de quatre anys, sinó que s’haurien d’eliminar places turístiques“.

La segona resposta que ha rebut més vots, un 20%, es la que diu “Les places de lloguer han d’estar controlades, però això no vol dir que s’han de deixar de donar“.

PUBLICITAT

En tercera posició hi ha dues opcions contraposades empatades en vots. Ambdues han estat triades per un 19 per cent dels lectors i son: Per una banda “Estic d’acord amb la moratòria establerta, no incrementar les places, però tampoc llevar les que ja s’han donat“, i l’altra “Crec que tothom hauria de poder llogar les seves propietats lliurament als turistes, tant si son cases com hotels“.

La cinquena opció més votada, amb un 16,2% dels vots, es “Crec que no s’haurien de donar més places hoteleres, però si donar als habitatges vacacionals i finques més llibertat per poder llogar“.

  • D’altra banda, tres lectors han deixat opinions alternatives seleccionant l’opció altres. Aquests lecors han escrit:
  • Estoy de acuerdo en que se quiten las que no se emplean y poder darle la oportunidad a otras personas que por primera vez quieren alquilar vacacional.
  • S’haurien de limitar totes les places i s’haurien d’eliminar places hoteleres i d’habitatges vacacionals.
  • El que trob també és que s’haurien de controlar d’alguna manera totes aquelles cases els propietaris de les quals són estrangers i les lloguen sense control. Si s’hi posen, s’han de posar en tot i no permetre que aquesta gent se’n dugui tots els seus guanys al seu país sense pagar cap impost aquí. No pot ser que diguin els propietaris que els que venen són amics quan veus que hi ha entrades i sortides constantment.
PUBLICITAT