ELS INTERINS HISTÒRICS TENEN ELS DIES COMPTATS

405
El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta signa el pla per reduir la temporalitat a les administracions públiques d'aquí al 2024.

Aquest dimarts 6 de juliol, el Consell de Ministres va aprovar el reial decret de mesures urgents per reduir la temporalitat a les administracions públiques tal i com s’havia compromès el govern espanyol amb la Unió Europea. O sigui que els interins històrics tenen els dies comptats. Això no obstant, tal i com es fa ressò la premsa autonòmica, els interins mallorquins han manifestat el seu desacord amb el text acordat entre el govern espanyol i els sindicats.

Durant la presentació de l’acord, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va destacar que l’objectiu era reduir la temporalitat a les administracions públiques. Es calcula que, ara mateix, hi ha més de 300.000 places ocupades per interins que hauran de sortir a concurs abans del 31 de desembre del 2024.

El procés afectarà totes les places de caràcter estructural, ocupades per interins almenys durant els tres anys anteriors al 31 de desembre del 2020, i que no s’hagin inclòs en processos d’estabilització d’ocupació pública el 2017 i el 2018.

L’acord inclou que a les oposicions que es convoquin un 40 per cent de la puntuació correspondrà a l’experiència en el cos, escala o categoria ocupat pels treballadors públics interins.

PUBLICITAT

Per altra banda, els interins que no superin l’oposició, cobraran una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

Finalment, també es preveu reformar la normativa d’ocupació pública, perquè només es pugui nomenar un interí per a una plaça estructural per raons d’urgència, quan no es pugui cobrir per un funcionari de carrera i sempre amb una durada màxima de tres anys.

Fet i fet, el 31 de desembre del 2024, el govern espanyol haurà d’haver reduit fins a un 8 per cent el nombre d’interins que, ara mateix, ocupen places estruturals a institucions públiques de caràcter municipal, insular o autonòmic.

PUBLICITAT