ELS  EMPLEATS  MUNICIPALS  NO  FAN  HORES  EXTRES  COM  A PROTESTA

479

Els treballadors municipals de l’Ajuntament de Pollença no fan hores extres a partir d’ara i per temps indefinit com a protesta pel fet que el batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia, els bloqueja el pagament de part de la seva retribució, concretament la de la carrera professional, des del gener d’enguany, ara fa set mesos.

Així ho ha manifestat el representant de treballadors municipals que ha afegit que la decisió afecta tots els treballadors municipals de qualsevol àrea, ja que és una decisió conjunta. Per la seva banda, Protecció Civil de Pollença ha fet públic a través de les xarxes socials que, durant les festes de la Patrona i com a suport als treballadors municipals, faran serveis mínims, que no demanaran efectius d’altres agrupacions, que cap voluntari suplantarà en les seves feines a la policia local, no cobriran esdeveniments on hagin contractat seguretat privada i que seran mínimament visibles als diversos esdeveniments, tot i això, sí que estaran disponibles a les zones de recuperació d’alcoholèmia, per alleugerir la feina dels professionals sanitaris, i respondran les cridades de l’112.

Els treballadors expliquen que la retribució per la carrera professional s’hauria de pagar mensualment com una part més de la retribució, però que el Batle no ho vol fer i que durant el 2022 cap mes ha estat pagat. A més a més, afegeixen que si hi ha algun treballador que cobra aquesta carrera professional i ha hagut d’estar de baixa també hauria de poder cobrar la part que li pertoca.

Els treballadors municipals han denunciat els fets a Inspecció de Treball i a més a més anuncien la presentació d’un contenciós contra l’Ajuntament per aquests fets. A més a més recorden que recentment els tribunals de Justícia ja han fallat contra l’Ajuntament de Pollença pel fet de la carrera professional dels interins i que ara s’ha d’aplicar amb els corresponents atrassos.

PUBLICITAT

Protesta per al dia 6 d’agost

Com a mesura de protesta els treballadors municipals protestaran davant l’Ajuntament el proper dia 6 d’agost en motiu de la sessió plenària anunciada de canvi de batle de Tomeu Cifre a Andrés Nevado, de qui han afegit que fins ara ha estat corresponsable d’aquesta situació.

Per la seva banda el batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha volgut manifestar referent a aquests temes que: “el mes de febrer es va acordar que se tramitaria la carrera professional, però que des del 2020 hi havia una sèrie de deficiències que se varen haver d’arreglar, i que ja està pagada, i llavors la del 2021, però s’han hagut d’arreglar uns temes abans ja que l’Ajuntament no pot dedicar tots els recursos a arreglar aquest tema i deixar els altres enlaire; férem una modificació de crèdit de 900.000 euros l’exposició pública de la qual acabava ahir, també s’ha convocat la comissió de la carrera i ja s’ha acordat lo del 2021, i l’expedient ha d’estar en exposició pública i continuarà el seu curs (…) i després dins el mes d’octubre es podrien pagar, com ens vàrem comprometre en el seu moment, per lo tant l’Ajuntament ha complit els compromisos”.

Ha afegit que “em sap greu que se tergiversin ja que l’ajuntament i l’equip de govern ha duit endavant un expedient complicat que afecta a molta gent i ens agradaria que el personal correspongués en la mateixa intensitat”.

També ha comentat que “el tema de les hores extres està limitat pel conveni laboral i és voluntat del treballador el fer-ne o no, i s’han de repartir durant l’any, però és vera que és quan més feina hi ha quan es demana que se’n facin (…) És voluntat de cada persona el fer hores extres i demanaria que així com n’hi ha que no en volen fer, també es respectàs al que sí en volen fer”.

Pel que fa al tema de les imminents festes ha afegit que: “noltros intentarem suplir, per tal de donar els serveis a la ciutadania, amb contractacions i tenir festes segures i amb ordre, amb neteja, muntatges, etc.“

Finalment, pel que fa a la concentració de dia 6, pensa que “fa poc ja es varen manifestar, a més a més, hi ha d’haver una motivació i crec que no hi és, ja que l’Ajuntament ha complit amb tots els compromisos que havia adquirit”.

PUBLICITAT