ELS COLORS D’ANGLADA HAN CONTAGIAT LA PRIMAVERA

509

Avui que els colors de l’artista Hermen Anglada Camarasa han contagiat l’ambient coincidint amb l’anuncia de l’Exposició de Primavera. Organitzada pel Museu de Pollença de manera coordinada amb la Fundació CaixaFórum de Palma i amb la família, l’exposició s’inaugurarà aqueset diumenge 10 d’abril, a les 12 hores, amb un vermut pictòric.

El co-director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló, ha apuntat que aqueta és una “exposició de vida” que coincideix amb el 150 aniversari del naixament de Mestre Anglada, l’home que va triar Pollença per viure i que va captar tot el llum i el color del paisatge pollencí. A més a més, ha palarlat de somni, perquè “aquesta mostra serà el retorbvament de l’obra d’Hermen Anglada Camarasa amb Pollença i amb els seus visitants”. Per això, “hi ha hagut molt d’interès, moltes ganes i moltes il·lusions tant per part de la Fundació CaixaFòrum com per part de la família”, ha assegurat Aguiló. Així, Aguiló ha agraït la feina de la directora del CaixaFòrum, Maragarita Pérez Villegas, i la coordinació de Sílvia Pizarro per la feina de selecció i muntatge”.

Pel que fa al contingut, Aguiló ha explicat que està composta per quadres “irregulars a nivell cronològic, però molt representatives de l’obra d’Anglada Camarasa i poc vistes a la col·lecció permanent del Gran Hotel de Palma”. En aquest sentit, “hem fet un escarbat del magazem per poder mostrar peces que habitualment no estan exposades: des de dibuixos fins a peces molt grans”.

Per la seva banda, la historiadora de l’Art i néta d’Hermen Anglada Camarasa, Sílvia Pizarro, ha destacat “la feina conjunta de triatge que ha permés que hi hagi obres especials i significatives”. Així Pizarro ha manifestat que “l’exposició mostra diferents Anglades amb figueres que el visitant segurament ja no té a l amemòria i notes de paisatge pollencí que el públic reconeixerà, però també obres de l’època de París, l’època més rompedora d’Anglada”. Tot i amb això, per a Sílvia Pizarro, “el més important de tot és venir a veure l’exposició i xerrar-ne”.

PUBLICITAT

La directora del CaixaFòrum Palma, Margarita Pérez Villegas, ha fet un repàs de la història de la col·lecció Hermen Anglada Camarasa des que fou adquirida per la Fundació La Caixa l’any 1988. En aquest sentit, ha apuntat que la intenció de La Caixa és “la conservació i el manteniment de l’obra d’Anglada per a les generacions futures”. De fet, la primera cosa que es va fer va ser “dur les obres a l’Església de Torralba, al Poble espanyol, per a la seva restauració. Així l’any 1992 les peces de gran format ja varen entrar al Gran Hotel, i el 1993 ja estaven dipositades i exposades al CaixaFòrum amb motiu de la seva inauguració”, ha explica Margarita Pérez Villegas.

La Fundació CaixaFòrum estotja fins a 328 obres d’Anglada Camarasa i 194 objectes personals. Aquesta col·lecció és objecte d’estudi i difusió constant d’Hermen Anglada Camarasa. Així, el 2003, el ministeri de Cultura va declarar el conjunt Anglada Camarasa com a Bé d’Interès Culturals.

Pel que fa a l’exposició de Pollença, Pérez Villegas ha alabat l’exposició i “aquest context que és una meravella”. A més de convidar tothom a visitar la mostra d’Anglada Camarasa a Pollença, també ha convidat a tothom a visitar al CaixaFòrum de Palma, on “tenim una exposició permanent que mostram amb discursos diferents”, ha conclòs Margarita Pérez Villagas.

Finalment, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha expressat que hi havia moltes ganes de poder fer una exposició com aquesta i, a l’hora que s’ha referit al “tast que l’estiu passat la família Pizarro ens va fer al Moll”, ha agraït l’organització de la mostra que ha de ser el “sus a l’estiu i a la normalitat per poder disfrutar de la cultura i de la pintura”.

L’exposició amb motiu del 150 anys del naixement d’Hermen Anglada Camarasa s’inaugurarà diumenge 10 d’abril i es podrà visitar fins al 26 de juny, diàriament, a excepció de festius molt puntuals. De moment, no hi ha res fermat, però és possible que, durant aquest temps, es duguin a terme activitats complementàries. En aquest sentit, el co-director del Museu, Andreu Aguiló, ha apuntat cap al Doctor Francesc Fontcoberta i Charo Sanjuan com a bons coneixedors de l’obra i la persona d’Anglada Camarasa, com a possibles conferenciants.

És més Aguiló també ha avançat que, amb motiu del Dia dels Museus, és molt possible que es projecti el vídeomapping dedicat a Anglada Camarasa que s’havia de projectar el passat mes de novembre i que la pluja va impedir que es pogués fer.

PUBLICITAT