ELS CLUBS ESPORTIUS LOCALS COMUNIQUEN QUE ELS MÉS PETITS REPRENEN LA COMPETICIÓ

59

Els clubs de bàsquet i de futbol han comunicat als respectius equips que, a partir del proper 24 d’abril, reprenen les competicions a totes les competicions amb la qual cosa els esportistes federats d’entre 6 i 11 anys podran iniciar les competicions al conjunt de totes les illes.

Aquesta decisió es pren després de la reunió que la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general d’Esports, Carles Gonyalons, mantingueren ahir amb representants de les federacions esportives d’equip i de contacte de les Illes Balears. 

Fins ara, els esportistes federats d’entre 6 i 11 anys ja podien entrenar amb contacte i, a partir del 24 d’abril, podran ara iniciar les competicions al conjunt de totes les Illes.

Aquesta mesura forma part del procés de desescalada que des de fa mesos es treballa amb el conjunt de federacions d’equip i de contacte de les Illes Balears. La decisió s’ha pres en vista de la millora de la situació sanitària a totes les Illes Balears. Per això mateix, si la situació sanitària empitjoràs es revisarien les mesures.

PUBLICITAT

En qualsevol cas, la consellera Fina Santiago assenyalà que “no es tracta de recuperar els partits no jugats fins ara, sinó de facilitar l’experiència de competició, que forma part de la pràctica esportiva, a aquests infants que han mostrat des del mes d’octubre interès i constància en la pràctica del seu esport”.

Per poder iniciar la competició, les federacions esportives d’esports d’equip i de contacte, han de complir els requisits següents:

– Han de trametre a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, perquè l’aprovi, un protocol d’actuació vinculant per a totes les entitats participants en les competicions, en el qual s’estableixin les mesures específiques de protecció de la salut de totes les persones implicades, i han d’estar d’acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries. 

-Han de tenir una declaració responsable dels participants en les competicions esportives sobre la base de les indicacions fetes per la Conselleria d’Afers Socials i Esports. 

– Han de desenvolupar el calendari esportiu amb unes condicions flexibles i amb alternatives de canvi de dates dels partits o de les proves esportives. També s’han d’establir mesures per distanciar temporalment el contacte físic entre equips o esportistes diferents a partir de les indicacions fetes per la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

A més, cada club ha de tenir un responsable covid amb l’objectiu de fer complir les mesures de seguretat i salut als participants i al públic durant les competicions esportives. Després de cada prova esportiva s’ha d’adjuntar a l’acta una llista del compliment de les mesures establertes signada per l’àrbitre i els responsables COVID de cada club participant.

El compromís del Govern continua sent revisar, cada 15 dies, la situació de la pandèmia a fi de vetllar per la salut pública.

PUBLICITAT