ELS CASOS ACTIUS DE CORONAVIRUS PUGEN D’UN EN UN

745

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que durant el dia d’ahir es varen diagnosticar dos nous contagis de coronavirus i es va donar una alta. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença afecta a 14 persones. Des de fa dos dies consecutius, els casos actius de coronavirus pugen d’un en un.

Operatiu extraordinari per les festes

La direcció general d’Emergències i Interior coordinarà un operatiu extraordinari conjunt conformat per cossos policials i inspectors durant les festes de desembre i gener per prevenir possibles incompliments de les restriccions sanitàries dictades amb motiu de la covid-19.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro; la delegada del Govern, Aina Calvo, i el president de la Felib, Toni Salas, ho anunciaren després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) per planificar les mesures de control.

La campanya arrancarà aquest cap de setmana amb el pont de la Constitució i es perllongarà durant totes les festes nadalenques. Està previst que hi participin el cos d’inspectors de la Comunitat Autònoma i dels consells insulars, a més d’efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local.

PUBLICITAT

Els dispositius actuaran de manera prioritària a determinats espais i zones d’acord a les restriccions fixades per a cada illa segons els seu nivell de risc. Està previst que els nivells vigents siguin revisats abans de Nadal i, per tant, les possibles modificacions es tindran en compte.

A més, com a complement als operatius conjunts, la direcció general d’Emergències i Interior farà servir drons de vigilància per observar possibles concentracions excessives de persones en espais públics. I hi haurà una unitat d’anàlisi centrada en la detecció d’activitat comercial per part de locals no autoritzats i la prevenció de festes il·legals que es puguin convocar a través de les xarxes socials.

EL CECOPI està format per representants de totes las àrees del Govern de les Illes Balears, coordinades per la Direcció General d’Emergències i Interior; la Delegació del Govern de l’Estat, (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Comgebal, UME i Sanitat Exterior), la Felib i l’Ajuntament de Palma; i col·legis oficials de l’àmbit sanitari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT