EL TOC DE QUEDA TÉ ELS DIES COMPTATS

362
Els carrers buids durant el toc de queda va inspirar l'artista Malena Vilanova que va fer una sèrie d'aquarel·les a partir d'aquest tema.

El toc de queda, que ara mateix és entre la mitjanit i les 6 de la matinada, té els dies comptats. I és que, com que el Consell de Govern no tornarà demanar permís al Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears (TSJIB) per mantenir aquesta restricció, el diumenge 6 de juny deixarà de tenir efecte.

 Per altra banda, el conseller portaveu del Govern de les illes Balears, Iago Negueruela, ha informat en roda de premsa que també es modificarà el nombre de persones autoritzades a reunir-se a l’exterior, que passran de 8 a 15; mentre que a l’interior passaran de 6 a 10, sense límits de nuclis de convivència.

Els llocs de culte podran novament ocupar el 100 per cent del seu aforament, sempre i quan es pugui garantir que les persones puguin estar a 1’5 metres de distància.

Això no obstant, la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat que es continuaran fent controls sobre les reunions socials i familiars, i també a ports i aeroports.

PUBLICITAT

Avui, dilluns 31 de maig, el Govern té previst aprovar una pujada significativa del nombre de persones que es podran reunir tant a interiors com a exteriors.

Pel que fa als controls a ports i aeroports, el Govern vol mantenir les proves diagnòstiques (PCR o test d’antígens) a les persones que arribin des de la Península. Ara bé, aquells que estiguin vacunats o hagin passat la malaltia no caldrà que ho facin. És més, si aquestes persones venen de comunitats amb una incidència acumulada inferior als 60 casos per cada 100.000 habitants, tampoc ho hauran de fer.

Durant aquesta setmana, s’esperen noves sobre una desescalada a l’hosteleria i la restauració.

PUBLICITAT