EL TALAIOT DE CAN VIDALET SERÀ UN BE D’INTERÈS CULTURAL

347
Foto: Catàleg de Patrimoni de Pollença

Es un fet desconegut per molts pollencins, però a la finca de Can Vidalet, a prop de zona de vinyes de les conegudes bodegues, hi ha un jaciment arqueològic d’època talaiòtica i romana. Segons la descripció que figura al catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric de Pollença es tracta d’un “conjunt format per un talaiot circular, un túmul esglaonat i quatre talaiots quadrats dispersos entre les distintes propietats de la zona”. L’àrea catalogada té una superfície de 46.458 m2.

Foto: Catàleg de Patrimoni de Pollença

Ara és el Consell de Mallorca que vol protegir el jaciment declarant-lo BIC (Bé d’Interès Cultural). La Comissió Insular de Patrimoni Històric ja va aprovar la incoació de l’expedient el 2 de febrer d’enguany, i ara la proposta acaba de sortir a exposició pública i s’ha obert el termini per presentar al·legacions.

Segons ha declarat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, a un mitjà autonòmic, la declaració de BIC del conjunt talaiòtic de Can Vidalet podria tenir efectes sobre una sol·licitut de llicència d’obra d’un xalet.

PUBLICITAT
PUBLICITAT