EL RCN DEL PORT DE POLLENÇA LLIURA LA MEDALLA OLÍMPICA A SETE BENAVIDES EN UN ACTE EMOTIU I FESTIU

206
Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports

Ha estat un llarg viatge de deu anys, però la medalla de bronze que Sete Benavides va guanyar a les olimpíades de Londres 2012 ja és al Port de Pollença. Després de rebre oficialment la medalla el passat dimecres a la seu del Comitè Olímpic Espanyol a Madrid, aquest dissabte el RCN del Port de Pollença ha retut un emotiu homenatge l’olímpic pollencí.

A aquelles olimpíades Sete va fer quart a la modalitat de canoa C1 200 m, quedant així fora de les posicions de podi. Però posteriorment es va confirmar el positiu per dopatge del palista rus Jevgenij Shuklin, que havia estat plata a la mateixa prova. Malauradament, no va ser fins al 2019 que el COI va confirmar el positiu del rus, i no va ser fins a novembre de l’any passat que es va ratificar la decisió, confirmant finalment que el legítim guanyador de la medalla de bronze era Sete Benavides.

I després de rebre la medalla a Madrid, només restava dur-la al seu poble i al seu club, on es celebrar un merescut homenatge al palista. Per a la recepció del palista olímpic és va endomassar el RCNPP i més de 100 palistes que entrenen al RCNPP li feren un passadís que Sete va recórrer emocionat.

PUBLICITAT

A l’acte hi varen haver nombrosos discursos que li agraïren el seu esforç i reivindicaren la fita d’aconseguir una medalla olímpica, maldament aquesta arribàs 10 anys més tard. A l’homenatge hi participaren els consellers d’esports del Govern i Consell, Fina Santiago i Andreu Serra, el president del RCNPP, Mateu Dupuy, i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre; a més de representants de la Federació Balear de Piragüisme.

Durant l’acte es va projectar un audiovisual de l’esportista i Benavides va entregar al Club Nàutic una rèplica de la seva medalla.

PUBLICITAT