El PSIB-PSOE de Pollença denuncia que l’equip de govern desatén el comerç local

288

El PSIB-PSOE de Pollença creu, segons ha denunciat en una nota de premsa, que l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença te desatès el comerç local. Per això reclamen mesures reals i efectives de suport al comerç local:

El producte local i el teixit comercial de Pollença són una senya d’identitat del nostre municipi. Després d’uns anys complicats de pandèmia, pensam que l’Ajuntament de Pollença ha d’estar a prop del comerç pollencí i de tots aquells que cada dia hi compren. No obstant això, considerem que la voluntat de l’equip de govern de fer costat i acompanyar aquest sector clau per a l’economia local és escassa.

“Tot just acaba de celebrar-se el Consell d’Àrea de Comerç, Turisme i Esports per a l’elaboració del pressupost municipal del 2023 i no hi ha assistit cap entitat ni l’Associació de Comerciants de Pollença. Pels Socialistes de Pollença, això és una clara senya de manca d’incentius per part de les regidories de Comerç i Participació Ciutadana perquè els comerciants de Pollença participin en l’elaboració dels comptes municipals i de què els consells d’àrea s’ha convertit en un pur tràmit”, ha manifestat el secretari general i portaveu del partit, Antoni Cànaves Capllonch.

També lamentam la tardança en la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Pollença i l’Associació de Comerciants, ja que donarà a aquests un marge molt estret (fins dia 10 de desembre) per justificar les despeses en promoció del consum local. “Aquesta és una mostra més de desatenció als comerciants per part de l’equip de govern”, ha afegit Cànaves.

PUBLICITAT

A través de la coalició Junts Avançam hem reclamat i reiterat a través de mocions que es dediquin més recursos al comerç local. Aplaudim totes les iniciatives que serveixen per promocionar i reactivar l’economia del municipi tot i que lamentam que siguin escasses.

De fet, la major part dels recursos i ajuts que han arribat als nostres comerços provenen del Govern de les Illes Balears o del Consell de Mallorca, com ara els Bons de les Illes Balears, els ajuts directes del Consell de Mallorca o els ajuts del fons mixt.

El PSIB – PSOE de Pollença reitera la seva petició al pacte de govern municipal perquè dugui a terme accions de dinamització comercial. El portaveu Antoni Cànaves afirma que “l’Ajuntament de Pollença té un superàvit de 35 milions d’euros dels quals pots disposar, donat que estan suspeses les regles l’estabilitat pressupostària i que els ajuntaments poden disposar dels seus romanents. Per això, reclamam que l’Ajuntament de Pollença faci una aposta pel comerç local amb una injecció econòmica fort a través de bons i campanyes similars”.

PUBLICITAT