EL PROBLEMA DE LA BADIA ÉS LA CONTAMINACIÓ DE L’AIGUA, PERÒ…

530

El principal problema de la Badia de Pollença és la contaminació de l’aigua. Ningú no ho dubta i així ho ha posat de manifest l’informe realitzat el Centre Balear de Biologia Aplicada SL., a instàncies de l’Associació en Defensa del Port de Pollença (ASDEPP). Això no obstant, l’ajuntament de Pollença ha posat el focus en els fondejos que, sense dubte, és un altre dels molts problemes que pateix la Badia pollencina.

Mentres tant els abocaments d’aigües brutes directament a la mar persisteixen i, en plena temporada turística, obliguen al tancament de les platges pel risc que suposa per als humans nedar en aigües contaminades. Cert que molt sovint l’origen d’aquests abocaments és desconegut, però és indubtable que contribueixen a la contaminació de l’aigua de mar i a la degradació dels ecosistemes marins.

Un veïnat del Port, ha enviat unes imatges agafades al passeig Voramar, en un lloc ben visible per als caminants, on es veu una canonada que aboca aigua de dubtosa procedència directament a la vorera de mar. Aquesta persona no s’atreveix a assegurar que sigui fecals o residuals, però sí que és sospitós un raig constant d’aigua a la mar, quan fa mesos que no plou.

Per això, aquest home es demana si l’ajuntament de Pollença no s’hauria de dedicar a localitzar aquelles canonades que contribueixen a empitjorar la qualitat de l’aigua de bany a les platges del Moll, a solucionar aquest problema de la Badia de Pollença que és competència municipal i, després o al mateix temps, ja podrà exigir responsabilitats a administracions?

PUBLICITAT
PUBLICITAT