EL PREMI NACIONAL D’ARTS PLÀSTIQUES EXPOSA A LA MAIOR LES SEVES CREACIONS

196
Dawn. Acrílic sobre llenç. 150x300 cm.

El dissabte 17 de Juliol entres les 20h i les 22h s’inaugurarà a la Galeria Maior l’exposició “Hiades”, una col·lecció de les darreres obres de José María Yturralde. Yturralde, de 79 anys, és el més recent guanyador del Premi Nacional d’Arts Plàstiques i la seva obra forma part d’importants col·leccions d’art contemporani: Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Museu Fundació Joan March, IVAM, Es Baluard i Fundació Miró Mallorca, etc.

Tsih. Acrílic sobre llenç. 170×187 cm

En aquest projecte, segons les paraules d’Yturralde, intenta unir “mitologia, arqueoastronomia, màgia i simbolisme reflexionant sobre les idees actuals d’espai, temps, energia, matèria, dotant així d’ànima i significat “. Els títols de les obres que formen aquesta “Constel·lació de Híades” fan referència tant a estrelles com a déus de religions i cultures diverses (egípcia, grega, japonesa, àrab), vinculant la percepció dels fenòmens celestes amb les seves implicacions en els cicles de la naturalesa i les creences místiques.

Mirfak. Acrílico sobre lienzo. 170 x 187 cm

Per a aquestes obres Yturralde s’ha inspirat en figures del cel còsmic i els seus moviments cíclics per reunir un conjunt harmoniós, unes “Híades” de pintures que aprofundeixen en la seva investigació sobre les formes geomètriques i el color – llum.

PUBLICITAT
PUBLICITAT