EL PREMI FORMENTOR DEIXA POLLENÇA, RECUPERA NOM I ITINERÀNCIA

267
L'editor Carlos Barral i el poeta Gabriel Ferrater a les darreres Converses Literàries de Formentor de la primera etapa, que se celebraren a Tuníssia, l'any 1967. Foto: El País.

Deu anys després d’haver recuperat el Premi i les Converses Literàries de Formentor, el Premi deixa l’Hotel pollencí i recupera el nom original i itinerància. Poc després del traspàs de l’Hotel Formentor a la cadena Four Seaons, el Premi es tornarà dir Prix Formentor i, tant els reunions del jurat com les cerimònies de lliurament, seguiran la ruta que ja es va traçar durant la primera part de la història del premi impulsat per l’aliança d’editors europeus.

D’aquesta manera, es prolonga el compromís del Premi Formentor de “retre tribut a les obres mestres, encoratjar la intrèpida lucidesa, la certesa de l’excel·lent i l’elegància cultural”.

El premi està organitzat per la Fundació Formentor amb el mecenatge de les famílies Barceló i Buadas que aporten els 50.000 euros amb què està dotat el Prix Formentor.

Entre Sevilla i Tuníssia

A principis del mes d’abril de 2021, el jurat del Prix Formentor té previst reunir-se a Sevilla per deliberar i fer públic el nom de l’autor guardonat en aquesta renovada edició premi.

PUBLICITAT

Per altra banda, també ha transcendit que l’acte de lliurament del Prix Formentor es farà el mes de setembre a l’Hotel Concorde Les Berges du Lac, a Tuníssia, en una cerimònia en què, a més del premiat, també hi haurà els membres del jurat, periodistes i escriptors.

El Prix i les Jornades Poètiques de Formentor foren creades el 1959 per un grup d’intel·lectuals liderats per l’editor Carlos Barral. Entre el 1963 i el 1967, es varen haver de fer a l’exili, essent Tuníssia l’últim escenari de la primera etapa d’aquest encontre que va suposar l’inici de l’obertura cultural espanyola a l’exili.

Homenatge a Calasso, Gallimard i Herralde, membres il·lustres

El Comitè d’Honor de la Fundació Formentor homenatjarà els editors Roberto Calasso (Itàlia), Antoine Gallimard (França) i Jorge Herralde (Espanya).

I és que el Comitè d’Honor de la Fundació Formentor considera els presidents de les editorials Adelphi, Gallimard i Anagrama com a membres il·lustres de l’escola editorial europea i hereus dels editors que fondaren el Prix Formentor.

PUBLICITAT