EL PREMI DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL GUILLEM CIFRE DE COLONYA ÉS PER A MONTSE HOMS

178

“Arrecades d’avellaner” és el títol del llibre de Montse Homs Aumatell que l’ha feta guanyadora del XXXIX Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2020. Malhauradament i a causa de la crisi sanitària no hi haurà cap acte públic de lliurament del premi.

El jurat, format per l’editora Sara Moyano, l’escriptor Pere Martí, l’escriptor Miquel Rayó i el filòleg i professor de la Universitat de les Illes Balears Jaume Guiscafrè, ha destacat “la poeticitat de la llengua, la riquesa de les descripcions, el bon enllaç dels diversos recursos literaris utilitzats, la versemblança dels ambients creats encara que siguin imaginaris i, especialment, la capacitat de l’autora de combinar fantasia i realitat en línia amb la millor literatura infantil universal, a alguns models de la qual l’obra fa referència amb gran eficàcia i discreció”, segons un comunicat que s’ha fet públic avui mateix.

“Arrecades d’avellaner” ha estat seleccionada d’entre una trentena d’obres procedents de Catalunya i Balears. L’autora, nascuda a Gurb, ha estat mestra durant més de trenta anys durant els quals va publicar Els Murris, un material per a l’aprenentatge de la lectoescriptura que inclou dotze contes literaris.

El Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport de l’editorial Barcanova, qui publica les obres guanyadores. El Premi guardona novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys i està dotat amb una quantitat de 7.000 €.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT