EL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA DE L’AJUNTAMENT, PENDENT D’ACTUALITZACIÓ

215

Per dir-ho amb bones paraules, l’apartat Portal de Transparència de la web de l’ajuntament de Pollença està “pendent d’actualització”. En aquest sentit, resulta visionària la frase amb què es tanca la declaració de bones intencions de la introducció, segons la qual “poc a poc s’aniran afegint més informació”.

I tan a poc a poc…

Dit que els ciutadans tenim dret a la informació i a la documentació públiques, perquè “la nova llei 1972013” ja ho regula, és clar que l’ajuntament de Pollença va ben a poc a poc.

D’aquí dos anys farà vint anys de la “nova llei” i al Portal de Transparència de l’Ajuntament de Pollença, allò que no està en blanc, està pendent d’actualització.

Després de xafardejar per allà, es pot afirmar amb contundència que l’únic que, des del mes de juny de 2015, està al dia són les actes de convocatòria de les sessions plenàries.

PUBLICITAT

Pendent d’actualització

A l’equador de la legislatura, les declaracions patrimonials dels regidors estan “pendents d’actualització”.

Entre el mes de juny de 2015 i el maig 2019, es varen publicar els llistat de decrets i, si fa no fa, també els extractes de les juntes de govern. També s’hi troben els llibres de llicències corresponents als anys 2015, 2016 i 2017, i les memòries des de 2014 fins a 2017, ja que hi ha l’arxiu de 2018, però és buit.

En blanc

A l’apartat de convenis col·lectius, hi ha tres arxius i al de les retribucions dels regidors està en blanc.

Sí que hi ha l’assignació econòmica dels grups municipals, encara que no he anat a cercar si està actualitzat o no. En qualsevol cas, el document amb la distribució de les àrees de govern està desfassat, ja que no es correspon amb l’actual organigrama de l’equip de govern de Pollença.

En qualsevol cas, la cosa més “tronada” és a l’apartat “Altres documents”, en el qual només hi ha un sol document titulat “Normativa dispositius electrònics”. El signa qui, durant la passada legislatura, va ser regidor de Medi Ambient, Urbanisme i Noves Tecnologies, Bartomeu Cifre Bennàsar, qui detalla les “instruccions per a la gestió de telèfons mòbils, dispositius anàlegs i línies mòbils a l’ajuntament de Pollença”.

PUBLICITAT