EL POLLENCÍ PERE SALAS NOU ACADÈMIC DE LA REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA DE BALEARS

911

El Doctor en Història Contemporània, el pollencí Pere Salas Vives, va ser nomenat nou acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Balears (RAMIB), en el transcurs del solemne acte d’inauguració del curs 2022 que se celebrà ahir horabaixa a Can Campaner, a Palma.

Pere Salas Vives va ser elegit membre corresponent amb el vot unànime de la directiva de la RAMIB a finals de 2021 per la seva trajectòria investigadora sobre història de la sanitat. I ahir va recollir el diploma que l’acredita com a tal de mans del comandant general de les Illes Balears, Fernando García Blazquez.

No és gens habitual que un historiador sigui nomenat membre corresponent de la RAMIB, sinó que, per norma general, es concedeix a professionals afins a la medicina o a la farmàcia. En aquesta ocasió, però, la directiva de la RAMIB va valorar els treballs de Salas Vives, des de l’estudi dels cordons sanitaris fins a la sanitat del segle XIX, entre altres.

A més de Salas Vives, també reberen el diploma i la medalla que els acredita com a nous acadèmics els doctors José Ignacio Rodríguez Manent i Paula V. Moyano-Cires Ivanoff.

PUBLICITAT

Ell president de la RAMIB, el doctor Macià Tomàs, va conduir la inauguració del curs acadèmic que, com és costum, va tenir diferents parts. D’entrada, el secretari general de la RAMIB, Antoni Cañellas, va procedir a la lectura de la memòria acadèmica del curs passat. A continaució, el farmacèutic i doctor en Medicina, Sebastià Crespí Rotger, va pronunciar una interessant lliçó inaugural titulada “De la pesta de 1820 a la pandèmia de la covid-19. Reflexions sobre epidèmies, ciència i salut pública a les illes Balears”.

Com que l’any passat no es va poder celebrar aquest acte, es va procedir al lliurament de les distincions i premis concedits en els cursos 2020 i 2021. Així, a més de nomenar Pere Salas Vives, José Ignacio Rodrígues i Paula V. Moyano-Cires Ivanoff com a nous acadèmics, i es va entregar un guardó a la doctora Rosamaria Alberdi per la seva trajectòria professional. Però també recolliren els seus diploma i medalla, Miquel Bennàssar i Fernando Rotger Salas, distingits el passat 2020.

La RAMIB va ser fundada el 1821 i, des d’aleshores ençà, es fan sessions solemnes coincidint amb la inauguració del nou curs durant la qual hi ha es pronuncia una lliçó inaugural i es lliuren els premis i distincions concedides durant l’any anterior.

PUBLICITAT