El poder de deixar-se bigoti: Apunta’t al Movember 2022 i fes-te promotor de la salut masculina

213

Bellezaactiva.com – AMIC

Agitar les recerques i sacsar les consciències dels homes perquè prenguin mesures en favor de la seva salut. Amb aquest objectiu va néixer Movember, a Austràlia, que des de 2003 ja ha finançat més de 1.250 projectes de salut masculina. El bigoti és el seu talismà per a cridar-li al món que els homes també han de cuidar-se… No ho dubtis, suma’t al Movember 2022.

La salut masculina

El càncer de pròstata, el càncer de testicles i la salut mental (i la prevenció de suïcidis) són els tres eixos principals dels projectes de la campanya Movember. El càncer de pròstata, per exemple, és el tumor més freqüent en homes i realitzar revisions periòdiques facilitaran la seva detecció precoç i millorar el diagnòstic.

Si parlem de salut mental, cal assenyalar que els homes representen el 74% de les persones que es van suïcidar a Espanya en 2020, és a dir, 2.930 del total de 3.941. Posar fi a la pròpia vida és la principal causa de mort no natural a Espanya.

PUBLICITAT

Què podem fer per a revertir aquestes dades i evitar tantes morts? Crear major consciència i sensibilització entre el col·lectiu per a cuidar-se més per dins i per fora. Sabem que en els últims anys s’han derrocat murs entorn de la salut mental, però continuen existint molts tabús que dilueixen la importància d’un tema fonamental en el nostre benestar.

La proposta de Movember

Des de 2003, Movember et proposa un repte: ajuda a derrocar murs i converteix-te en un promotor de la salut masculina. Com? Inscriu-te a: movember.com, comença l’1 de novembre ben afaitat i a partir d’aquí deixa créixer el bigoti. Quin? El que et senti millor, ja hauràs vist en la vida i en el setè art el gran ventall de bigotis que existeixen. I quan et preguntin… com que t’has deixat bigoti? Explica’ls que existeix aquesta iniciativa, que és pel bé comú i que servirà perquè els homes puguin preocupar-se més per ells mateixos.

A més, segur que t’enamores del bigoti, si el cuides bé, els dones forma i el mantens net i hidratat. I si no et convenç, te’l pots afaitar, és clar, però ja hauràs fet d’altaveu en aquesta interessant missió!

Per a 2030, Movember espera haver reduït un 25% la quantitat d’homes que es moren de manera prematura.

PUBLICITAT