El passeig Voramar del Moll perdrà can Mena, i Pollença encara sense catàleg de patrimoni

542

Des de Junts Avançam, ha denunciat la demolició de can Mena, un dels edificis emblemàtics del passeig Voramar del Port de Pollença exclosos per l’equip de govern del catàleg de patrimoni; una eina que, encara està pendent d’aprovar per, entre altres raons, incloure diversos edificacions de la primera línia del Moll.

Aquests dies ha aparegut la casa de Can Mena, a primera línia del Port de Pollença, amb les tanques preparades i un cartell que anunciava la demolició.

Com se sap aquesta i d’altres cases d’estiueig del Port de Pollença, han estat polèmiques als darrers 15 anys com a conseqüència de les vicissituds del catàleg de Patrimoni.

Des del 2008, el Consell comunicava a l’Ajuntament que una sèrie d’immobles (Can Mena, Can Ques, Can Tugores….) característics del primer turisme, s’havien de catalogar i protegir.

PUBLICITAT

A pesar que a la passada legislatura se va incloure aquesta i d’altres cases  al Catàleg, l’actual equip de govern  els va excloure, la qual cosa (entre d’altres deficiències)  va motivar que el Consell no aprovàs el Catàleg de Patrimoni Pollença mutilat.

Al dia d’avui aquesta edifici corre perill imminent de desaparèixer, ja que l’Ajuntament li ha atorgat llicència de demolició corresponent.

La demolició d’aquestes i d’altres cases està suposant la desfiguració de la primera línia del Moll de Pollença i la pèrdua d’elements patrimonials rellevants, cosa que lamenta Junts Avançam i demana la suspensió de la demolició

PUBLICITAT