EL PASSAPORT COVID, OBLIGATORI PER ACCEDIR A BARS I RESTAURANTS

1015

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) autoritza que el Govern de les illes Balears exigeixi el passaport covid per accedir a bars, restaurants i celebracions amb més de 50 persones, una mesura que previsiblement entrarà en vígor demà dissabte 4 de desembre. Per suposat, el certificat covid continuarà essent obligatori per accedir a establiments de lleure nocturn i a residències de gent major.

El TSJIB considera que aquesta mesura no limita els drets fonamentls tal i com va apuntar el Tribunal Suprem la setmana passada. I és que s’ha de mostrar el certificat, sense que aquestes dades quedin guardades ni passin a cap fitxer.

És més el TSJIB defensa que la vacuna és ara mateix la mesura més efectiva per frenar la propagació del virus. Per aquesta raó, els jutges destaquen que aquells que no s’han vacunat primen la llibertat personal per sobre del benestar col·lectiu. Alhora que consideren que entrar en un bar o en un restaurant no és una activitat essencial.

Sigui com sigui, qui no disposi de la doble vacunació, pot accedir igualment a aquests locals mostrant els resultats d’una prova PCR o bé acreditant que han passat la covid.

PUBLICITAT

Amb aquesta mesura, el Govern de les illes Balears vol controlar l’augment de contagis de coronavirus que, ara mateix, es produeixen arreu de les illes Balears com també passa en el conjunt d’Europa. Tal i com es va avançar fa uns dies, la proposta del Govern regula aquesta mesura en funció del nivell de contagis.

Així quan una illa es trobi en el nivell 2 d’alerta o superior es demanarà també per a accedir a establiments turístics amb habitacions d’ús compartit com ara albergs, refugis i habitacions compartides. En el nivell 3, el certificat covid s’haurà de presentar per entrar a gimnasos, cinemes i circs amb carpa.

Davant la sisena onada, cal prendre pren mesures com ara l’ús del passaport covid per accedir a espais tancats i així evitar haver d’aplicar restriccions.

Com aconseguir el passaport covid digital?

Podeu sol·licitar el passaport covid a través del portal del pacient o amb l’aplicació “Cita prèvia Goib”, que funciona tant per a Android i iOs. O bé sol·licitar-lo presencialment a l’Hospital d’Inca, a l’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital de Manacor, el Centre de Salut Canal Salat, l’Hospital General Mateu Orfila, l’Hospital Can Misses i l’Hospital de Formentera.

PUBLICITAT