El Ministeri d’Interior indemnitza els fills de Lucia Patrascu per la responsabilitat de la Guàrdia Civil en el seu assassinat

219
Lucia Patrascu

El 29 de maig de 2016 Lucia Patrascu va ser assassinada a ganivetades pel seu marit Ioan Ciotau al balcó del seu domicili al Port de Pollença. Hores abans havia anat al quarter de la Guàrdia Civil del Port de Pollença per por a les amenaces del seu home. Alla, “després de fer-la esperar gairebé cinc hores i tenir contacte amb cinc agents, el cert és que Lucía Patrascu va abandonar les dependències policials sense haver estat atesa en forma i sense formular denúncia, i sense que, per tant, s’adoptessin les mesures adequades per al seu degut auxili i protecció”. Aquesta és una de les conclusions emeses per un dictamen del Consell d’Estat al qual s’assenyala també que “molt probablement s’hauria pogut evitar el fatal desenllaç”. Per aquest motiu, i entenent que existeix una responsabilitat de l’administració, el Ministeri d’Interior indemnitzarà als dos fills de Patrascu amb 40.000 euros a cada un per danys i perjudicis.

Quatre dels agents de la Guàrdia Civil que varen atendre a Patrascu varen anar a judici per la seva actuació i la causa va ser arxivada pel jutjat d’Inca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT