EL LLIT DE LA MARE DE DÉU ES POT VISITAR A LA PARRÒQUIA

422

Seguint una tradició molt arrelada a Mallorca, encara que també present al Principat, a partir d’avui, a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, es pot visitar el “Llit de la Mare de Déu Morta”.

El “Llit de la Mare de Déu Morta”, a Pollença, es podrà visitar durant tota la setmana vinent en l’horari habitual de l’església. La figura ha estat decorada amb nombrosos objectes de la Parròquia específics per aquesta celebració, com la Glòria recuperada recentment pel rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens. L’ofici serà avui dissabte a les 20 hores.

Aquesta tradició mallorquina, que també es troba a esglésies de Catalunya, és bastant desconeguda, però està molt arrelada. Avui, 15 d’agost, dia de l’Assumpció, els “Llits de la Mare de Déu Morta” ocupen un lloc visible d’esglésies i convents. Mostren el túmul que representa el cos de Maria just abans de pujar al Cel. La figura jacent de la Verge es decora profusament amb espelmes, flors, àngels custodis, alfàbregues… Està relacionada amb l’Assumpció i té l’origen en les processons que, pel segle XV, es feien al voltant de la Seu de Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT