EL III SIMPÒSIUM 31-M TENDRÀ VEU DE DONA

329

El proper 23 de juliol, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, se celebrarà el III Simpòsium 31-M, una activitat amb la qual l’Associació 31-M vol difondre els fonaments sobre els quals es basteix la festa pollencina dels Moros i Cristians, i molt especialment els fets històrics.

Aquest 2022, s’arriba a la tercera edició, una edició que tendrà veu de dona. I és que dues dones, la investigadora pollencina, Maria Rosa Albis, i l’antropòloga, Irene Sànchez Campins, parlaran sobre la festa pollencina des de dues perspectiva, totes dues enfocades des del punt de vista de la dona i la seva lluita per la igualtat.

Maria Rosa Albis se centrarà en un dels temes que ha investigat durant aquests anys per parlar sobre “Els homes d’armes de Pollença. Segle XVI”,

Per la seva banda, Irene Sànchez Campins s’endinsarà en la “Batalles feminiestes per la identitat local” i ho farà a partir de la Festa de Moros i Cristians de Pollença.

PUBLICITAT

Les portes són obertes per a tothom que estigui interessant en saber més coses sobre la història dels fets ocorreguts un 31 de maig de 1550 i l’evolució d’aquells fets en la festa tal i com la coneixem avui en dia, viva i reivindicativa.

PUBLICITAT