LA MILLOR OBRA DE TEATRE DE LA MEVA VIDA, DEMÀ AL CLAUSTRE

282
Josep Pere Peyró al Teatre Romà d'Alcúdia.

Ahir, dematí, quan Josep va saber que aquest dissabte, al Claustre de Sant Domingo, Josep Pere Peyró representava Set maneres de ser Hamlet li va sortir de l’ànima un: “Jo hi vull anar!” d’allò més convincent.

Qui pot negar a un infant d’11 anys un plaer que el farà créixer per tan sols 5 euros?

Dit i fet, vaig entrar a la web i vaig comprar les entrades. Em va sorprendre moltíssim que hi hagués tantes cadires lliures. No ho entenc. Per aquesta raó, intentaré fer-vos ganes d’anar-hi.

“La millor obra de la meva vida”

Era l’estiu de 2018. Estàvem de vacances i, al Teatre Romà d’Alcúdia, l’autor, director i actor Josep Pere Peyró posava en escena Set maneres de ser Hamlet. Jo l’havia vist al Club i m’havia agradat molt. Però, si som sincera, allò que més m’atreia del pla era que Josep gaudís d’un espai, on fa milers d’anys ja s’hi representava la vida.

PUBLICITAT

A casa, abans de partir, va remugar. Però… quan, just després de la llarga i intesa ovació del públic, es va fer el silenci, em va mirar amb uns ulls badats com a taronges i em va confessar: “És la millor obra de teatre que he vist a la meva vida!”

Aleshores tenia 8 anys, ara en té 11 anys i encara recorda aquella nit d’agost en què Josep Pere Peyró transformat set vegades en Hamlet, el va fer riure amb tota sinceritat. Per això mateix, vol tornar gaudir d’una vetlada de teatre que bé sap serà diferent a la d’Alcúdia, però també màgica com entranyable va ser el pregó de la Patrona que va dir Peyró l’any passat.

L’atractiu de la continuïtat

La tradició teatral del Claustre de Sant Domingo es compta amb dècades, però l’espai està ben amarat d’aquella bellesa que crea l’home. A més a més, demà s’enceta un cicle de tres sessions a càrrec d’aquest mig pollencí i home de teatre sencer.

Les Set maneres de ser Hamlet de demà tendrà l’atractiu de la continuïtat, ja que el dissabte 17 de juliol, Peyró s’enfrontarà a l’altra obra de la bilogia Shakespeare: Perifèria Otel·lo. I, finalment, el dissabte 30 de juliol, el mateix Peyró tancarà aquest cicle teatral amb l’estrena de Memòria de Costacurta.

El preu de les entrades a cada una d’aquestes funcions teatrals és de 5 euros, o sigui que, amb 15 euros, vos garantiu tres vetlades per al record en què, a més de descobrir la intemporalitat del dramaturg anglès, vos divertireu, ara que tanta falta fa. Podeu comprar les entrades aquí.

Eva Cerdà

PUBLICITAT