El GOB demana col·laboració ciutadana per descobrir la veritat dels emissaris submarins

265
Foto: GOB.

L’entitat ecologista GOB demana la col·laboració ciutadana per descobrir la veritat dels emissaris submarins que, durant tot l’any, aboquen aigües residuals a la mar, una mar contaminada com bé saben els pollencins.

Més enllà de l’ajuda dels veïns, “des del GOB demanam a les administracions, per una banda, una major transparència en referència a l’estat en què es troben els emissaris de Balears i exigim que les aigües que s’aboquen al mar, a través d’aquests, siguin innòcues pel medi. Per altra banda, demanam l’aturada de nous projectes d’emissaris submarins com a sistema de restitució de les aigües depurades al medi”. De fet, qualifiquen d’intolerable que “aquestes infraestructures de sanejament de les aigües residuals, alliberin aigües contaminades al mar suposant una amenaça pel conjunt de la biodiversitat marina i fins i tot, pels propis usuaris del mar, com som nosaltres”.

De cala Agulla al Moll

Els veïns de Cala Agulla, a Manacor, comunicaren que l’emissari que surt des de la platja, tenia fuites al llarg del seu recorregut i durant l’estiu, també s’havia observat una taca oscura en superfície, molt propera a la costa.

Els pollencins saben què és això de veure taques sospitoses dins la mar. Però és que, investigat el cas de Cala Agulla, la situació va ser molt pitjor com apunten des del GOB.

PUBLICITAT

Per altra banda, en aquest mateix escrit, el GOB esmenta les platges del Moll, entre les que han hagut de restringir l’accés al bany per contaminació durant l’estiu passat.

I afirma que al Port de Pollença “ens trobam amb instal·lacions de clavegueram en molt mal estat, amb forats, que permeten la sortida de l’aigua residual al mar abans d’arribar a la depuradora, com passa al Port de Pollença”.

Això que passa a Pollença, passa a altres indrets de la massificada costa mallorquina, la qual cosa representa una “forta amenaça per a la biodiversitat marina ja que modifica les condicions del medi i provoca la mortalitat de moltes espècies que s’hi troben. És per això que requereix ser visibilizada i eliminada”, senyalen des del GOB.

PUBLICITAT