EL GOB CONSIDERA “INACCEPTABLES” ELS ABOCAMENTS D’AIGÜES BRUTES AL MOLL

176
Albercuix des del passeig del Moll. Foto: Biel Vives.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) considera que els continus abocaments d’aigües brutes al Moll ha arribat “a uns nivells inacceptables”. No debades, quinze dies després que l’entitat ecologista hagi posat en funcionament un formulari en línia per fer denúncies ambientals, el 30 per cent d’aquestes denúncies corresponen a abocaments d’aigües brutes a la platja d’Albercuix.

Aquests abocaments es repeteixen des de fa anys. No debades, “sembla que és una queixa i denúncia reiterada per part del veïns a l’Ajuntament de Pollença sense que s’hagi solucionat el tema. Els veïns fins i tot han arribat a fer analítiques (agost 2020) en diversos punts de la badia i s’hi han detectat nivells d’E.coli superiors a 3.000UFC/100ml d’Escherichia coli (per damunt de 2.000 ja es considera l’aigua no apta per al bany). Els veïns es queixen que les olors són constants i que la turbidesa i contaminació de l’aigua afecta les espècies que hi viuen, especialment la posidònia”, expliquen des del GOB.

Durant les darreres setmanes, aquesta situació s’ha agreujat. Ahir mateix, puntinformatiu.cat es feia ressò de la reobertura d’un tram de platja tancada per abocaments. Els veïns consideren que l’Ajuntament, que és l’administració responsable, està perpetrant un delicte contra la salut pública ambiental.

Davant els fets denunciats pels veïns del Moll, el GOB va activar el protocol de denúncia en aquests casos. Per això, va avisar la Direcció General de Recursos Hídrics. Com que es tracta de la depuradora municipal, que és competència de l’Ajuntament i de la Direcció General de Litoral per l’abocament, el GOB explica que “tenim constància que la DG de Recursos Hídrics i Litoral estan en contacte per actuar sobre aquests fets i que s’han enviat Agents de Medi Ambient per fer inspeccions i obrir expedient si escau, així com per recollir mostres d’aigua”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT