EL CORONAVIRUS S’ENFILA

1713

Des del Centre de Salut de Pollença informen que, entre ahir i despús-ahir, s’ha diagnosticat 22 nous contagis de coronavirus i s’han donat 13 altes. Per tant, ara mateix, al municipi de Pollença, hi ha 40 persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al PAC. Això vol dir que, entre d’altres mesures, des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Vacunació infantil

Aquest dimarts, la comissió de Salut Pública va aprovar ampliar la vacunació contra la covid-19 a infants d’entre 5 i 11 anys a qui se’ls administrarà la vacuna pediàtrica de Pfizer. Aquesta decisió arriba després que l’Agència Europea del Medicament aprovàs l’ús de la vacuna entre els menors de 12 anys.

L’Estat espanyol rebrà un milió tres-centes mil dosis d’aquesta vacuna durant aquest mes de desembre i altres dos milions de dosis durant el mes de gener. Com amb la vacunació dels adults, la vacuna pediàtrica també s’administra en dues dosis, amb 28 dies de diferència.

PUBLICITAT

Salut Pública preveu que, a partir de la setmana que ve, les autonomies disposaran d’aquesta vacuna pediàtrica.

Les dades de la Conselleria

La incidència al municipi de Pollença durant els darrers 7 dies ha estat de 27 casos d’infecció per SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 27 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 162’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 342’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 1.201 casos de coronavirus.

PUBLICITAT