EL CONFINAMENT A TRAVÉS DE LA MIRADA FOTOGRÀFICA DE: PEP VICENS

627

Els fotògrafs pollencins mostren la particular mirada del confinament amb instantànies que reflexen no només un punt de vista, sinó que transmeten dosis d’una realitat compartida, d’emocions, de vivències, de detalls…

La intenció és que totes les imatges aportades per diferents fotògrafs siguin el reflex propi d’una pandèmia global, des d’un lloc concret com és aquesta petita part del món, perquè, entre uns i altres, quedi un testimoni plural i sencer d’aquest present insòlit per al futur. 

Dilluns va mostrar el seu confinament, Llorenç Llobera; dimarts, Hans Monheim i avui, dimecres, el mostra Pep Vicens amb una mirada molt diferent.

Fotògraf de premsa, Vicens mostra com es viu el confinament a Palma, la ciutat on la incidència de la malaltia ha estat més elevada que als pobles i on, de ben segur, les conseqüències socials i econòmiques es viuran diferents. 

PUBLICITAT

Josep Vicens fixa l’objectiu en personal essencial desubicat. Retrata la creixent exclusió social. Mostra les avingudes buides, la Rambla deserta, tant d’anada com de tornada, la plaça Major nua, davant i darrera els arcs…

Professional de premsa, Pep també aporta instantànies de Lluc, on la buidor estranya l’ambient característic del lloc.

El silenci es toca a les fotografies de Josep Vicenç, dins i fora de l’enquadrament. No debades, ha enviat les imatges despullades de qualsevol paraula.

Nascut a Pollença el 1957, Pep Vicens Mateu és fotògraf professional de premsa. Ha realitzat diverses exposicions individuals des de 1982 i les seves fotografies il·lustren premsa diària i també llibres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT