EL CONFINAMENT A TRAVÉS DE LA MIRADA FOTOGRÀFICA DE: FERNANDO PERIANES

1085
Foto: Fernando Perianes.

Més o menys tothom duu confinat els mateixos dies, amb iguals condicions i semblants limitacions.  Tanmateix, però, la lectura d’aquests dies és diferent segons cadascú.

En una societat marcadament visual com aquesta, una instantània pot arribar allà on no arriben les paraules. És per aquesta raó que aquests dies recollim el relat fotogràfic del confinament pel coronavirus que han fet diferents fotògrafs pollencins.

Com s’ha dit en reiterades ocasions, els artistes han tengut llibertat total per explicar-se: nombre d’imatges, tècniques, formats… I el resultat comença a ser evident, un relat plural d’un fet singular, una història present que ha de quedar per al futur.

Avui, compartim dos muntatges fotogràfics de l’incansable Fernando Perianes d’aquesta Pollença confinada que, ara mateix, comença a intuir el principi d’un final ple d’interrogants.

PUBLICITAT

Les fotografies en moviment de Perianes arriben després de les imatges de Llorenç Llobera, Hans Monheim, Pep Vicens i Aina Perelló.

Perianes mostra els carrers deserts, on la vida guaita pels frontis amb portes obertes de pinta en ample, persianes badades i banderes pollencines.

Fotos de Fernando Perianes.

I, després del confinament total, estricte, els infants recuperaren l’espai públic el passat 26 d’abril. Un alè de vida omplí l’eixordador silenci.

Fotos de Fernando Perianes.

Fernando Perianes

Fernando Perianes López va nèixer en un poblet de Càceres i va fer el servei militar a la Base, al Port de Pollença. Fa més de 60 anys que és pollencí.

Ferrer de professió, Fernando és un admirador de l’art i un apassionat de la imatge. Ha treballat amb nombrosos artistes, entre els quals és de destacar Ben Jakober i la pollencina Susy Gómez. I, a títol personal, ha realitzat escultures, fotografies i, sobretot, vídeos.

La Patrona de 2014, l’ajuntament de Pollença el va distingir per la seva tasca de cronista gràfic de la vida local.

PUBLICITAT
PUBLICITAT