EDUCAR PER CANVIAR EL MÓN, EL CEIP JOAN MAS DONA 1.438’82 EUROS A NEPAL

275

El Centre d’Educació Infantil i Primària Joan Mas ha donat 1.438’82 euros per a l’Organització No Governamental (ONG) Building Education per ajudar l’escola de Pokhara (Nepal). Aquests doblers han estat recaptats durant el berenar solidari que es va fer a Joan Mas el passat 30 de gener, Dia Internacional de la No Violència i la Pau, amb el qual es va posar punt i final a un projecte educatiu de centre l’objectiu del qual insistia en la necessitat d’educar per canviar el món.

El xec de 1.438’82 euros fou lliurat a l’auxiliar de conversa en anglès i membre de l’ONG Building Education, Wendy Shew, aquest dimarts 5 de febrer perquè els faci arribar als seus destinataris, els alumnes i professors de l’escola de Pokhara (Nepal). D’aquesta manera, la comunitat educativa del CEIP Joan Mas aportarà un granet d’arena per a què, a l’altra banda del món, on la realitat és ben diferent, puguin disposar de recursos tan bàsics com material escolar, menjar o roba.

PUBLICITAT

Durant el curs escolar 2017/2018, a través de l’auxiliar de conversa en anglès Wendy Shew alguns alumnes del CEIP Joan Mas varen enviar cartes als estudiants de Pokhara. Tot i amb això, ha estat el curs present, 2018/2019, quan tots els alumnes de Joan Mas, a través del departament d’Anglès, han treballat el projecte del Nepal, un projecte educatiu de centre que els ha permès aprendre costums, festes, geografia, indumentària, esdeveniments i altres coneixements vinculats amb el Nepal.

Per acabar aquest projecte que ha implicat sobretot els alumnes, però també les seves famílies, es va organitzar una exposició a l’entrada del centre educatiu en què els mateixos estudiants explicaven Nepal. En aquest sentit, cal destacar que, a més dels treballs realitzats pels alumnes de primer fins sisè sobre temes tan diversos com la natura, els habitants o la cultura del Nepal, es podien veure dos reportatges i un telenotícies elaborats pels alumnes de sisè qui també donaren forma a un diari.

Durant els dies en què l’exposició es va poder visitar, els alumnes de quart d’EP varen vendre polseretes, però també hi va haver una urna on les famílies varen poder fer donatius anònims per a la causa.

La mostra es va clausurar amb un berenar solidari coincidint amb el Dia Internacional de la No Violència i la Pau. Tots els alumnes que varen voler contribuir amb l’ONG Building Education, pogueren berenar per 2 euros. Això va ser possible, perquè els alumnes de cinquè d’Educació Primària i alguns membres del Claustre de Professors varen aportar plats dolços i salats, i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMIPA) va posar les begudes, que despatxaren a l’hora del berenar.

Finalment, els mes de 400 alumnes del CEIP Joan Mas posaren punt i final al Dia Internacional de la No Violència i la Pau amb una pregària (mantra) que va aportar espiritualitat i emoció en la clausura d’un projecte que ha engrescat de manera molt activa els pollencins del futur, que, d’aquesta manera, han conegut el món del Nepal, a partir de la vida i la cultura de Pokhara, i s’han pogut solidaritzar amb els alumnes de la seva escola.
L’ONG Building Education es va crear arran del terratrèmol que l’any 2015 va assolar el Nepal. Entre els fundadors d’aquesta ONG, hi ha l’auxiliar de conversa en anglès del CEIP Joan Mas, Wendy Shew, una jove mestra, convençuda que “la funció de l’educació és transformar vides i transformar el món”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT