Educació signa un conveni de col·laboració amb el Club Nàutic de Port de Pollença per a l’ús de la seva Aula Mediambiental

266

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el president del Real Club Nàutic de Port de Pollença (RCNPP), Mateo Dupuy, han signat un Conveni de col·laboració per a l’ús de l’Aula Mediambiental RCNPP com a recurs didàctic. De l’acte també han participat el secretari general de la Conselleria, Tomeu Barceló, i el vicepresident del Club i impulsor d’aquest conveni, Gabriel Sastre.

L’objectiu d’aquesta col·laboració es el desenvolupament de programes d’activitats, intercanvi i cooperació en el camp de l’educació, formació del professorat i visites didàctiques per al coneixement de la flora i la fauna marines, l’ecologia del mar i la seva sostenibilitat ambiental.

Adreçat als centres docents sostinguts amb fons públics dependents de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, el RCNPP acollirà projectes a les seves instal·lacions i amb els seus equipaments, centrats en el medi marí, per a l’adquisició de competències i habilitats, incloent-hi noves tecnologies (realitat virtual, intel·ligència artificial, muntatges de vídeos en 3D, entre d’altres) així com visites didàctiques de coneixement del medi natural.

Amb aquest Conveni es posa a disposició dels centres educatius els recursos didàctics necessaris amb la finalitat de promoure l’articulació i la complementarietat de l’educació no formal i l’educació formal i a promoure activitats extraescolars i complementàries, per mitjà de marcs de cooperació amb entitats interessades que vinculin els continguts curriculars amb la resposta a les necessitats socials emmarcades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible com:

PUBLICITAT
  • ODS 4, “Educació de qualitat”: cerca garantir una educació inclusiva per a tothom i promoure oportunitats d’aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
  • ODS 8, “Treball digne i creixement econòmic”: promou un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a les persones.
  • ODS 14, “Vida submarina”: enfocat a conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

D’aquesta aula es podran beneficiar fins a mig centenar de centres educatius per curs. El Conveni té vigència fins al mes de juny de 2023. 

PUBLICITAT