EDUCACIÓ INVERTEIX MÉS DE DOS-CENTS MIL EUROS EN OBRES A ESCOLES DEL MUNICIPI

297
Des del 20 de juliol, al CEIP Bocchoris l'activitat és frenètica per instal·lar un ascensor que faci el centre accessible a tothom.

La conselleria d’Educació ha invertit 222.295 euros en dues obres al municipi de Pollença: la millora de l’accessibilitat al Centre d’Educació Infantil i Primària Bocchoris, fins fa poc CEIP Port de Pollença, i la substitució de part del paviment del CEIP Joan Mas de Pollença.

Per ser exactes, la Conselleria ha invertit 183.566 euros en la reivindicada accessibilitat del CEIP Bocchoris del Port de Pollença, on fa anys i panys que reclamaven un ascensor per deslliurar el centre de barreres arquitectòniques.

Les obres s’iniciaren el 20 de juliol i es calcula que per novembre estaran enllestides. De fet, des del mateix centre educatiu, apunten que es duen a terme a bon ritme i que estan ben contents que, a la fi, arribi l’esperat ascensor.

Ara bé, aquesta obra els condemna temporalment un accés que “per complir les mesures covid-19 era ben important”, informa la directora del centre, Úrsula Perelló. En qualsevol cas, Conselleria i Direcció del CEIP Bocchoris han treballat per trobar una solució per modificar els accessos mentre durin les obres.

PUBLICITAT

Per altra banda, també s’ha negociat amb el concessionari de les obres que quan hagin de fer obres molt sorolloses, intentaran fer-les els capvespres, quan no es fan classes. I és que “per mor de les normes covid-19, les aules han d’estar ben ventilades i hem de tenir obert”, puntualiza Perelló.

Per altra banda, al CEIP Joan Mas, s’han destinat 38.729 euros per canviar el paviment a quatre aules d’Educació Infantil.

Fa uns anys es va fer una rampa per accedir el CEIP Port de Pollença, aquests dies han posat el passamans.

Aquestes dues obres formen part de les 64 obres realitzades a 59 centres educatius de les illes Balears que aquest estiu ha duit a terme la conselleria d’Eduació. En total, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, informaren ahir que el 2021 s’hauran invertit més de 25 milions d’euros en obres als centres educatius de Balears.

El conseller va destacar que el Pla d’Infraestructures Educatives que es va començar a posar en marxa el 2015 s’ha anat adaptant i millorant aquests anys permetent una inversió de 90 milions d’euros a través de 1.500 actuacions al 94 per cent dels centres educatius de les Illes Balears des de 2015 fins ara. “Es evident que a Balears, que és la única comunitat autònoma espanyola que continua creixent en alumnat cada curs, estam obligats a fer inversions tant de nous centres com ampliacions i reformes perquè és la única manera de tenir centres amb les condicions adequades per atendre l’alumnat i que donin resposta a les necessitats reals d’escolarització”. March va afegir que “tenim una gran inversió en obra pública i la mantindrem fins a finals de legislatura de prop de 150 milions el 2023”.

Per la seva banda, Antoni Morante va explicar que actualment l’IBISEC té importants projectes en redacció. “Concretament, 36 grans projectes molt avançats, a punt de licitar, per un import de prop de 60 milions d’euros que s’han de sumar als 90 que s’han invertit des de 2015”.  Per altra banda, Morante va voler destacar “el gran esforç que suposa per part de l’IBISEC la gestió d’un volum de 64 obres a l’estiu, que la majoria estan en termini i no hi haurà problemes per a l’inici de curs”.

A aquestes grans actuacions s’hi afegeixen importants projectes i múltiples intervencions d’obra menor a una trentena de centres educatius de totes les Illes Balears.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el conseller d’Educació i Formació Professional, el pollencí Martí X. March, feren balanç de les obres realitzades aquest estiu als centres educatius de les illes Balears. Foto: Govern de les illes Balears.
PUBLICITAT